Animale de companie

#papagali #ingrijire papagal #papagal printesa de wales #ingrijire papagal printesa de wales

Ingrijirea papagalilor Printesa de Wales

Papagalul Printesa de Wales, cunoscuta si sub numele de Printesa Papagal, Papagalul Reginei Alexandra, Printesa Galbena sau Printesa Alexandra este o pasare originara din Australia, din zonele cu clima uscata.

Din pacate, in salbaticie, se mai gasesc doar cateva exemplare din aceasta specie, insa partea buna este ca acestia au fost crescuti in sarbaticie inca din secolul XIX-lea si sunt preferati atat de crescatorii profesionisti, cat si de amatori.

Aceste lucru se datoreaza faptului ca papagalul Printesa de Wales este usor de ingrijit, este o pasare linistita, pasiva, dar in niciun caz timida sau retrasa. In plus, aspectul exterior al papagalului reprezinta un mare plus.

Papagalul Printesa de Wales are o personalitate foarte placuta, calda si iubitoare. Pasarea se ataseaza rapid de stapan si nu se sfieste sa isi arate afectiunea si dragostea pe care o poarta acestuia.

Acesta este un papagal de marime medie (maxim 40 de cm), insa acest lucru nu il impiedica sa scoata sunete puternice si inalte, mai tare decat multi papagali de talie mare.

Papagalul Printesa de Wales poate fi invatat sa vorbeasca sau cel putin sa reproduca anumite cuvinte si sunete pe care le aude si pe care le retine imediat.

Ingrijirea papagalului Printesa de Wales

Pentru ca papagalul Printesa de Wales are tendinta sa petreaca foarte mult timp la sol, este adesea predispus imbolnavirii din cauza infectiilor. Astfel, este absolut obligatoriu sa ii cureti adesea cusca si sa dezinfecteazi interiorul acesteia o data la cateva saptamani. Scoate papagalul din cusca atunci cand aplici dezinfectarea si scoate cusca pe balcon sau undeva in aer liber pentru a evita ca pasarea sau unul din membrii familiei sa inhaleze produsul dezinfectant. La final clateste cusca pasarii cu apa curata din belsug.

Hranirea papagalului Printesa de Wales

In general, papagalii din aceasta rasa adora semintele variate, incepand de la seminte de floarea soarelui, mei, ovaz si sofran. In acelasi timp, papagalul Printesa de Wales consuma cu placere bucati mici de broccoli, spanac, varza, morcovi, cartofi dulci si diverse fructe.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului