Animale de companie

#hrana pisici #hiperactivitate #pisici #pui pisica #jucarii pisici

Hiperactivitatea la puii de pisica

Un pui de pisica este o adevarata incantare in orice casa. Acest lucru este amplificat si de prezenta copiilor care sunt absolut topiti dupa pisicutele jucause. Totusi, ce te faci in conditiile in care pisica este hiperactiva si are nevoie in permanenta sa se joace sau sa faca ceva (de obicei ceva rau).



In astfel de situatii, primul impuls ar fi sa pedepsesti pisica, insa este garantat ca aceasta nu este o solutie a problemei.

Descopera cateva dintre cele mai bune solutii in acest sens

In primul rand, trebuie sa realizezi ca intotdeauna puii de pisica vor fi mai activi si mai energici decat felinele adulte.


1 Mangaie pisica


Atunci cand pisica se agita foarte mult si vrei sa o calmezi, una dintre optiuni este sa iei felina in brate si sa o mangai usor pe cap. Vei vedea cum aceasta se va linisti si va fi cuprinsa de somn. Ochii i se vor inchide usor, va incepe sa toarca, iar intr-un timp foarte scurt, ea va fi in lumea viselor.


2 Ofera-i jucarii


In momentul in care stapanii o ignora, pisica va dori sa isi descarge energia intr-o alta maniera, asa ca este foarte posibil sa se joace cu orice este la indemana: o perna, o papusa valoroasa sau chiar cu o pereche de pantofi. Pentru a evita astfel de situatii, cumpara cateva jucarii de plus sau mingii de cauciuc pentru a se distra de una singura.


3 Hraneste-o cu atentie


Alimentatia este o sursa de energie, asa ca daca vrei sa mentii sub control nivelul de activitate , ai grija la alimentele pe care i le dai. Opteaza pentru mancarea speciala pentru pisici si evita sa ii dai produse cu zahar sau foarte multe vitamine. Altfel, nu vei face decat sa o agiti foarte mult.


4 Ajut-o sa-si consume energia


Atunci cand are chef de joaca, incearca sa ii faci pe plac si sa o ajuti sa isi consume surplusul de energie. Arata-i jucariile si stimuleaz-o sa alerge dupa ele sau gadil-o. In acest fel, dupa numai 20 de minute, pisica va fi atat de obosita incat va simti nevoia sa adoarma instant. Nu uita insa ca imediat dupa un somn adanc, "bateriile" felinei vor fi incarcate si va fi gata de actiune din nou.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare