Animale de companie

#rechini #cercetatori #pradatori #fetusi rechini #campuri magnetice

Fetusii de rechin detecteaza campurile magnetice ale pradatorilor

Puii de rechin simt undele magnetice ale pradatorilor inca din stadiul de fetus si intra in stadiul de "inghetare" pentru a nu fi detectati. Aceasta este concluzia la care au ajuns, de curand, oamenii de stiinta.

Descoperirile cercetatorilor sunt extrem de importante pentru dezvoltarea unor noi masuri de protectie impotriva rechinilor. Astfel, anumite specii de rechini depoziteaza embrionii intr-o teaca lunga, care dispune de tendoane cu care se ataseaza diverselor suprafete.

Rechinii-parinti ai acestor embrioni folosesc receptori de intensitate mare pentru a detecta campurile magnetice generate de contractiile musculare ale posibilelor prazi. Cercetatorii sunt insa de parere ca rechinii pot detecta si undele magnetice emise de pradatori si se pot apara, astfel, mai bine. In plus, fetusii care detecteaza undele electromagnetice raspund prin incetarea tuturor miscarilor.

Studiul a fost realizat de o echipa de cercetatori de la Universitatea din Australia de Vest, pe un esantion de fetusi de rechini, vulnerabili la atacurile pestilor, molustelor si altor mamifere marine. Ryan Kempster, un neurolog marin, este de parere ca aceasta descoperire ii poate ajuta pe oameni sa dezvolte anumite substante repelente, care sa tina la distanta rechinii.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare