Animale de companie

#comportament caine #plimbare caine #catel #caine #animale de companie #beneficii plimbare caine

De ce trebuie sa plimbi zilnic cainele, timp de minim o ora

Plimbarile zilnice ale cainelui sunt obigatorii. Stim cu totii ca acestia trebuie scosi afara pentru a-si face nevoiele, insa nu trebuie sa ne rezumam doar la atat. Cainele are nevoie de miscare in aer liber timp de minim o ora pe zi, pentru a-si mentine sanatatea. Iata de se sunt obligatorii plimbarile zilnice pentru catei.

Mentinerea greutatii si a sanatatii

Plimbarile in aer liber este folositoare cainilor. Acestia depun efort fizic care ajuta la intarirea sistemului imunitar, la formarea masei musculare si la mentinerea greutatii. In plus, miscarea ii ajuta pe catei sa se relaxeze, evitand astfel episoadele depresive sau anxietatea.

Imbunatatirea digestiei

Plimbarile regulate in aer liber ajuta la imbunatatirea sistemului digestiv. Potrivit veterinarilor, miscarea fizica combate constipatia si regleaza digestia animalului.

Adio hiperactivitate si comportament distructiv

Unele rase de caini hiperactive. Alti indivizi insa, devin hiperactivi din lipsa de miscare, mai ales daca sunt tinuti intr-o incapere foarte mica. Astfel, plimbarile actioneaza ca un calmant pentru catei, ajutandu-i sa-si consume energia.

De asemenea, plimbarile in aer liber ajuta cainele sa renunte la comportamente distructive. Acest compotament apare in momentul in care cainele este tinut in casa foarte mult timp si se lictiseste. Comportamentul distructiv se manifeste prin rosul mobilei si al altor obiecte din casa, saritul in pat sau pe persoanele care sa afla in incapere, latrat fara motiv, etc.

Sursa foto: petcha.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea