Animale de companie

#pisica #ingrijire pisica #masaj pisica

De ce este bine sa-ti masezi frecvent pisica?

Masajul pisicii are o multime de efecte terapeutice si relaxante asupra felinei tale. Totodata, reprezinta si un mijloc grozav de a comunica si de a te apropia de ea, consolidandu-va relatia de prietenie si incredere. Descopera ce alte beneficii spectaculoase au miscarile blande ale masajului asupra sanatatii pisicii tale!

Identificarea ranilor sau leziunilor ascunse

In timpul efectuarii masajului, ai ocazia de a "inspecta" starea de sanatate a pielii pisicii. Leziunile sau ranile pe care si le poate face accidental, atunci cand se plimba pe afara, sunt adesea ascunse de blanita stufoasa. Insa in timpul masajului, le poti descoperi foarte usor si le poti trata la timp, pentru a evita complicatiile.

Detectarea capuselor sau parazitilor

Pe langa leziuni, iritatii sau eczeme, in timpul masajului poti identifica si posibilii paraziti care stau comod in blana pisicii, mai ales daca o lasi sa colinde pe afara. Capusele sunt unii dintre cei mai periculosi paraziti care, daca nu sunt scoase la timp, pot pune in pericol sanatatea si viata felinei.

Ameliorarea durerilor si simptomelor diverselor boli

asajul are un efect terapeutic asupra anumitor boli sau afectiuni, ameliorand durerile provocate de artrita sau rigiditate articulara. De asemenea, ofera alinare si in cazul anumitor simptome ale diabetului, bolilor renale sau ale celor intestinale inflamatorii.

Reducerea pornirilor si comportamentelor agresive

Potrivit specialistilor, masarea constanta a pisicii ajuta la reducerea sau inhibarea comportamentelor agresive sau negative ale pisicii, avand un efect calmant si relaxant rapid. Masajul stimuleaza secretia de dopamina sau serotonina din creier, considerati neurotansmitatori ai starii de bine.

Pastrarea calitatii si sanatatii blanitei

In timpul masajului, blana felinei primeste o portie generoasa de rasfat. Miscarile blande si constante asupra pielii contribuie la stimularea secretiei uleiurilor esentiale pentru blanita, redandu-i frumusetea si stralucirea.

Detoxifierea organismului

Masajul este o metoda rapida si foarte eficienta de detoxifiere a organismului, intrucat stimuleaza circulatia sangvina si sistemul limfatic sa "mature" si sa elimine mai usor toxinele din corp.

Sursa foto: Petsparadise.it

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului