Animale de companie

#comportament pisici #tastatura #pisici #laptop

De ce adora pisicile sa stea pe tastatura sau pe laptop

De cate ori pe zi nu ti se intampla ca atunci cand deschizi laptopul, pisica ta sa se urce fix pe tastatura? Te-ai intrebat de ce adora animalul tau de companie sa stea pe tastatura si ce anume vrea sa iti comunice prin asta?

Pisicile pot fi de multe ori creaturi greu de descifrat. Orice stapan care are acasa un astfel de companion a putut sa se convinga in multe situatii cate de imprevizibila poate sa fie o pisica. Nu o data se poate intampla sa vezi cum pisica se indeparteaza cu viteza in timp ce tu o chemi la tine. Sau auzi cu miauna dand de inteles ca ii este foame, insa atunci cand umpli bolul cu mancare, aceasta refuza cu nonsalanta tot. Mai mult, dupa indelungi insistente ajunge in poala stapanului pentru un mic rasfat, insa dupa cateva minute de stat se decide ca este prea mult si pleaca. Este adevarat, nu toate pisicile se comporta astfel, insa in multe cazuri pisicile sunt niste animale greu de inteles. Un caz cu totul special, atunci cand vorbim de pisici, este legatura dintre aceste feline si computerul sau laptopul stapanului sau.

Ti s-a intamplat in mod sigur pana acum ca laptopul sau tastatura calculatorului sa fie asediata de pisica in timp ce tu lucrezi, astfel incat bucuria de a fi alaturi de animalul de companie ajunge sa dispara in cele din urma, cand felina incepe sa stearga emailuri importante sau sa trimita unele din greseala, intra in cadrul chiar in timpul unui video call important sau, in cel mai negru scenariu, ajunge sa darame laptopul pe jos.

Acesta fiind spuse, se pune intrebarea de ce sunt pisicile obsedate de tastatura calculatorului , pe care se tolanesc fara probleme, in timp ce stapanii lor incearca cu disperare sa isi duca treburile la bun sfarsit. De ce este atrasa o pisica de un lucru atat de neinteresant pentru orice necuvantatoare, de un echipament care nu ii ofera nici mancare, nisic rasfat si nici nu este atat de confortabil incat sa fie o placere sa stea intinsa acolo?

Raspunsul vine din partea specialistilor care au analizat de-a lungul timpului comportamentul pisicilor, iar concluzia este urmatoarea: cele mai multe pisici se asaza pe tastatura si laptop pentru ca in felul acesta sunt cel mai aproape de persoana care le este cea mai draga, devenind centrul atentiei acesteia. De multe ori, oamenii le incurajeaza si mai tare acest comportament, mangaindu-le sau vorbind cu ele. Pisicile invata, in acest fel, ca atunci cand stau pe tastatura stapanului obtin ceea ce isi doresc – atentie.

In cazul in care acest comportament al pisicii devine deranjant si te impiedica sa iti mai desfasori munca in fata computerului, exista solutii prin care poti sa o descurajezi sa mai faca acest lucru. Amenajeaza-i pisicii un loc confortabil si care sa ii starneasca interesul, undeva langa locul in care obisnuiesti sa stai cand lucrezi. Recompenseaza-o cu atentie si afectiune atunci cand nu iti incalca teritoriul si sta in locul pe care l-ai amenajat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului