Animale de companie

#pasari #papagal # accesorii papagal # cusca papagal

Cusca si accesoriile pentru papagal

Papagalii sunt pasari extrem de inteligente, care trebuie sa fie tinute in conditii foarte bune si care simt nevoia de noutate pentru a nu se plictisi. Astfel, cusca, accesoriile si jucariile pentru un papagal sunt elemente esentiale pentru ca acesta sa se dezvolte intr-un mod cat mai placut si sanatos. Iata tot ce trebuie sa stii despre alegerea acestor obiecte.

Cusca

Este absolut evident ca trebuie sa alegi cusca in functie de dimensinea papagalului tau, insa uneori, in functie de specie, pasarea ar putea avea nevoie de o voliera. Daca ai un papagal mic sau un perus, este suficienta o cusca de aproximativ 80 de centimetri lungime si 60 de centimetri inaltime. Totusi, daca papagalul este mai mare si mai greu, acesta ar putea avea nevoie de o cusca de peste doi metri inaltime si mai bine de un metru si jumatate latime.

Daca locuiesti la curte si ai gradina in care poti monta o voliera, aceasta este ideala pentru un papagal de dimensiuni mari.

Vasele pentru mancare si bautura

Vasele pentru mancare si bautura se numara printre cele mai importante accesorii din cusca papagalului. Acestea trebuie sa fie de asemenea alese in functie de dimensiunea papagalului. Cu cat este mai mare, cu atat pasarea are nevoie de recipiente mai incapatoare. De asemenea, este important ca recipientul de apa sa fie spalat zilnic cu apa si detergent de vase, iar recipientul pentru mancare sa fie spalat la cel mult patru zile.

Jucariile

Exista o varietate destul de redusa de jucarii pentru papagali, insa sunt suficiente obiecte cat sa mentina interesul pasarii. Astfel, ai de ales intre clopotei, franghii si jucarii suspendate cu care papagalul sa se joace.

Ai putea fi tentat sa ii oferi papagalului jucarii pentru copii, insa acestea nu sunt intotdeauna potrivite, mai ales daca sunt de dimensiuni foarte mici si pot fi inghitite de catre pasare. Cel mult, ii poti oferi mingiute sau alte obiecte mai mari (chiar duble) decat ciocul pasarii. Eventual, in primele minute ar trebui sa supraveghezi pasarea, astfel incat sa te asiguri ca nu i se intampla nimic.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului