Animale de companie

#pisica #pisici #comportamentul pisicii #caine #agresivitate

Cum stopezi agresivitatea pisicii fata de caine

Pisicile devin in general agresive in prezenta cainilor din dorinta de a se apara. De asemenea, daca patrupedul ii invadeaza teritoriul si atenteaza la mancarea ei sau se aseaza in “patul ei”, felina va reactiona negativ. Iata cum poti stopa agresivitatea pisicii tale fata de un catel:


1 Sterilizeaza pisica


Pisicile sterilizate sunt mai docile, mai calme si mai sociabile. In plus agresivitatea si teritorialitatea se reduce semnificativ dupa sterilizare , mai ales in cazul motanilor.
 

2 Protejeaza-i teritoriul


Nu-i permite catelului sa manance din castronul pisicii, sa se joace cu jucariile ei sau sa se aseze in patutul ei si in locurile in care ii place felinei sa se odihneasca. Asigura-te ca cei doi au lucruri separate si teritoriul lor este bine definit pana invata sa se accepte.
 

3 Pune-i clopotel la gat


Oricat de ciudat ar parea este bine sa pui un clopotel la gat pisicii tale, mai ales daca aceasta are obiceiul de a ataca patrupedul pe neasteptate. Catelul o va auzi din timp si va deveni atent sau o va avertiza latrand, ceea ce o va face pe felina sa se retraga .


4 Amplaseaza “ascunzatori”


Pisica ta va fi incantata daca va avea locuri in care sa se ascunda la nevoie. Astfel, amplaseaza cutii din carton, un suport sau tuneluri speciale pentru pisici pentru a-i da felinei ocazia sa se retraga cand situatia devine tensionata.


5 Nu-i lasa se se bata

Daca un caine de talie mare poate sa aiba grija de sine, unul mic poate fi traumatizat de o pisica. Daca ii vezi ca se incaiera este bine sa intervi facand un zgomot puternic (ciocneste doua obiecte intre ele sau “scapa” o carte pe jos) si cei doi se vor opri. Nu este recomandat sa tipi pentru ca se va mari starea de tensiune dintre cei doi.

O alta metoda ca sa-i faci sa se retraga este sa-i stropesti pe amandoi cu putina apa.


6 Pedepseste agresivitatea


Daca pisica continua sa fie foarte agresiva arunca o patura asupra ei, ca sa previi sa te zgarie si ridic-o de jos, dupa care du-o in alta camera si izoleaz-o. Las-o pentru un timp izolata si n-o alinta ca sa stie ca a gresit si esti suparat pe ea.


7 Recompenseaz-o daca se poarta frumos


Daca din contra este calma in prezenta cainelui recompenseaz-o cu atentie si mici gustari. Exista in pet-shopuri astfel de “recompense” speciale pentru pisici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare