Animale de companie

#rechini #atacul rechinilor #rechizite #animale marine

Cum si de ce ataca rechinii oameni

Atacturile mortale ale rechinilor asupra oamenilor au constituit intotdeauna un motiv de groaza si panica, facand din rechini unele dintre cele mai de temut animale de pe fata Pamantului. Aspectul lor inspaimantator, dimensiunile mari, dintii ascutiti, rapiditatea cu care ataca si lipsa completa de sanse a victimei sunt cateva dintre caracteristicile cele mai terifiante ale rechinilor.


De ce ataca rechinii


"90% dintre atacurile rechinilor se intampla din greseala. Acestia au impresia ca vad ceva ce nu exista", ne asigura Gary Adkinson, scufundator profesionist si autorul cartii "Muscatura de rechin! Cum sa supravietuiesti marelui alb". Desi atacurile rechinilor pot parea violente si brutale, este important sa stim ca rechinii nu cauta constant oameni ca sa-i atace. Ei sunt doar niste aniumale care se supun instinctelor, ca orice alt animal, iar atunci cand vad o tinta in miscare, se gandesc automat la o noua sursa de hrana.

Fiind pradatorii cei mai mari din ocean, rechinii sunt inzestrati astfel incat sa vaneze si sa manance cantitati mari de carne. Dieta unui rechin este formata din creaturi ale oceanului, mai ales pesti, broaste testoase , balene si lei de mare. Oamenii nu sunt in meniu. De fapt, oamenii nu le asigura rechinilor cantitatea necesara de grasime, avand in vedere ca acestia consuma foarte multa energie ca sa-si poata misca trupurile enorme si musculoase.


Oamenii nu reprezinta hrana pentru rechini


Dar daca rechinii nu sunt interesati sa manance oameni, atunci de ce ne ataca? Majoritatea atacurilor se petrec dupa acelasi tipar: rechinul musca victima, o tine cateva secunde, eventual o trage sub apa, dupa care ii da drumul. Este foarte rar cazul in care rechinul ataca in mod repetat victima sau se hraneste cu ea. In majoritatea cazurilor, rechinul confunda omul cu hrana lui uzuala. Odata ce ii simte gustul, isi da seama ca s-a inselat si ii da drumul.

Cercetarile arata ca exista o mare asemanare intre umbra unui surfer pe placa de surf, vazut de dedesubt, si o testoasa sau un leu de mare care plutesc pe suprafata apei, iar confuzia rechinului este usor de inteles.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare