Animale de companie

#diaree #boli pisici #diaree pisici #tratare diaree

Cum sa tratezi diareea la pisici

Diareea este o problema de sanatate care poate afecta si pisicile, nu numai oamenii. O pisica ce sufera de diaree se va simti dezorientata, slabita si deshidratata. In aceasta perioada trebuie sa ai grija de ea, sa ii oferi multe lichide si nutrienti care sa ii grabeasca vindecarea.

Infometeaza animalul. Daca pisica ta sufera de diaree este indicat sa nu ii oferi mancare solida sau lichida intreaga zi. Chiar daca va suferi de foame, lipsa mancarii ii va proteja stomacul si intestinele sensibile. Dupa ce vezi ca se simte mai bine este indicat sa ii introduci in alimentatie alimente solide, dar delicate cu stomacul.

Hidrateaza bine animalul. In schimbul alimentelor solide, ofera-i pisicii tale cat mai multe lichide, in special apa. Diareea lasa organismul slabit si deshidratat. Daca lichidele pierdute nu sunt inlocuite rapid, pisica ta poate muri. Astfel, este indicat sa te asiguri ca primeste cantitatea necesara de apa. Nu trebuie sa stai insa dupa pisica, ea va sti sa bea apa. Tot ce trebuie sa faci este sa ii asiguri un bol plin cu apa.

Ofera-i nutrientii necesari. Simpla hidratare a pisicii nu este de ajuns pentru a o salva dupa o criza de diaree. Odata cu lichidele, organismul pisicii a pierdut si nutrienti importanti. Astfel, pentru ca pisica sa isi revina si sa se simta mai bine este recomandat sa ii dai sa bea cantitati mici de Gatorade. Aceasta bautura va oferii pisicii o parte din nutrientii pierduti, in special, potasiu.

Hraneste pisica corespunzator. Dupa ce perioada mai grea a trecut, poti incepe sa oferi pisicii hrana solida. Insa, sistemul digestiv al pisicii este in continuare sensibil si trebuie sa ii oferi alimente delicate, care sa ii afecteze stomacul. Este recomandat sa ii dai mancaruri fara sare, zahar sau grasimi. Puiul fiert cu orez este perfect pentru perioada de recuperare.

Monitorizeaza alimentatia pisicii. In urmatoarea perioada de dupa boala, monitorizeaza cu atentie ce mananca pisica si incearca sa introduci treptat si mancarea speciala de pisica. Dupa 1 - 2 saptamani este indicat sa revii la alimentatia ei obisnuita. In aceasta perioada incearca sa nu ii dai pisicii alimente pe baza de lapte.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului