Animale de companie

#pisici #animale #pericole

Cum sa protejezi pisica de pericolele din casa

 

 

Pentru a evita accidentele neplacute este indicat sa verifici cu grija spatiul in care pisica are acces pentru a elimina pericolele.

 

1. Nu o lasa sa se apropie de sursele de foc
Nu lasa pisica nesupravegheata intr-o camera in care este aprins focul, fie ca este vorba despre un semineu , o soba sau doar de aragaz.

Pisicilor le place foarte mult caldura si este posibil sa se apropie prea mult de aceste surse, in special in iernile friguroase. Din lemnele care ard pot sari aschii aprinse in blana ei si se poate rani.

Aragazul prezinta o sursa continua de pericol, chiar si in timpul verii. Daca gatesti si pisica este atrasa de miros, poate sari pe acesta in orice moment, provocandu-si arsuri grave.
2. Pune produsele chimicale intr-un loc sigur
Tine detergentii, solutiile de curatat si restul produselor chimice intr-un dulap bine inchis in care animalul sa nu aiba acces. In cazul in care le tii intr-o incapere speciala, nu ii permite sa intre acolo.

Antigelul si ingrasamintele pentru plante sunt toxice pentru pisica. Pune-le intr-un loc la care sa nu aiba acces. Procedeaza la fel cu ustensilele de gradinarit precum: furcile, sapa sau coasa, in care se poate rani cu usurinta. Le poti tine intr-un garaj sau intr-o debara .

Daca ai varsat din greseala punga cu detergent, antigelul sau un alt produs chimic pe jos, curata foarte bine locul acela si nu lasa pisica sa treaca pe acolo pana cand nu se usuca.
3. Ai grija la plantele otravitoare si cactusi

Tine plantele otravitoare si cactusii departe de pisica. Ele au instinctul de a roade frunzele unor plante, ceea ce le poate face rau. Daca felina ta are acest instinct, cumpara-i iarba speciala pentru pisici, care le ajuta la digestie si la eliminarea ghemului de par.
4. Nu lasa obiectele mici sau ascutite in locurile frecventate de pisica

Obiectele foarte mici pot fi inghite cu usurinta. Tine-le intr-un loc sigur, unde pisica sa nu aiba acces. Le poti pune in cutii, sertare sau dulapuri pentru a ocupa cat mai putin spatiu in casa.
5. Acopera cablurile electrice

Multe dintre pisici adora sa se roada cablurile electrice si sa se joace cu ele, ceea ce le poate pune viata in pericol din cauza riscului de electrocutare. Pune toate cablurile intr-un tub special de protectie. Astfel nu numai ca vei proteja pisica, dar vei imbunatati si aspectul casei ascunzand cablurile inestetice.
6. Protejeaz-o de aparatele electrocasnice
Fii foarte atent atunci cand folosesti masina de spalat. Multe feline adora sa doarma in cuva acesteia. Inainte de a baga rufe la spalat, verifica sa nu fie inauntrul ei. Nu uita sa faci acelasi lucru si in cazul utilizarii cuptorului.
Frigiderul este alta sursa de atractie pentru animal. Mirosurile imbietoare o pot face sa intre in interiorul acestuia. Odata inchisa acolo, nu va putea supravietui mai mult de 15 minute.

Fierul de calcat de asemenea, poate fi o sursa de pericol. Daca acesta este functional si pisica se atinge de el, poate suferi arsuri.
7. Nu-i permite sa sara de la inaltimi mari
Daca o pisica adulta poate sari fara probleme de pe masa sau chiar de la inaltimi mult mai mari, un pui se poate rani cu usurinta facand acest lucru. In cazul in care felina ta se catara in locuri inalte, lasa pe langa mobila scaune pe care sa poata sari atunci cand vrea sa coboare.
8. Ascunde dulciurile si mancarurile
Mancarurile gatite si dulciurile, in mod special ciocolata, nu sunt sanatoase pentru animale deoarece majoritatea contin alimente care lor le sunt interzise. Asadar, ai grija sa acoperi cratita cu mancare si sa pui dulciurile intr-un loc in care pisica sa nu poata ajunge.
9. Tine medicamentele intr-un loc in care nu are acces
Nu uita sa pui medicamentele si vitaminele intr-un loc sigur. Le poti tine intr-un dulap in baie sau pe hol. Cele mai multe dintre acestea sunt daunatoare animalelor.
10. Repara geamurile si usile
Verifica usile si geamurile din casa cu atentie. Ai grija ca acestea sa nu fie sparte, iar usa sa nu poata fi deschisa foarte usor. Pisica se poate strecura afara si o poti pierde. De asemenea, daca incearca sa evadeze printr-un geam spart, poate ramane blocata acolo sau chiar se poate rani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea