Animale de companie

#capuse #caini #boala lyme #boli caini

Cum sa previi boala Lyme la caini

Ca si stapan de caine, una dintre responsabilitatile tale principale este sa protejezi animalutul imbolnavire si sa ai grija ca starea lui de sanatate sa fie intacta. Totusi, pentru ca mai sunt si situatii nefericite in care patrupezii se imbolnavesc, este bine sa stii ce ai de facut.



Spre exemplu, boala Lyme nu este una foarte frecventa, insa exista factori care pot stimula aparitia acesteia la caini, si este foarte posibil ca tocmai animalutul tau sa se afle in aceasta situatie.

Iata cum poti preveni boala Lyme, dar si cum o poti trata in cazul in care aceasta totusi iti afecteaza catelul.


Prevenirea bolii Lyme la catei


Singura modalitate prin care patrupezii pot fi afectati de boala Lyme, este muscatura de capusa . Aceste insecte sunt purtatoare a infectiei pe care o pot transfera in numai cateva clipe animalutului.

Protejeaza-l de capuse in primul rand prin achizitionarea unei zgarde impotriva insectelor. Vei fi probabil deranjat de mirosul puternic al acesteia, insa cu siguranta iti doresti sa mentii sanatatea catelului (si a intregii familii) mai presus de mirosul puternic emanat de substanta prezenta pe zgarda.

De asemenea, exista si o serie de picaturi care se se pun pe pielea animalului (in zona cefei) si care il protejeaza pentru o anumita perioada de timp.

Totodata, evita sa il lasi pe catel sa se joace si sa se tavaleasca in iarba in cazul in care nu are nicio masura de protectie. Caspusele traiesc in iarba si se pot catara cu usurinta pe blanita catelului.

In plus, ar fi bine sa verifici pielea animalului inainte de a intra in casa pentru a te asigura ca nu exista nicio capusa. Insa pentru ca la cainii cu blanita lunga este mai dificil sa vezi capusele, ar fi bine ca in perioada verii sa il tunzi.


Cum tratezi boala Lyme


In cazul in care cainele tau are umflaturi sau da semne usoare de paralizie , febra ori letargie, ar fi bine sa il duci cat mai repede la medic. Altfel , risti ca animalul sa paralizezi complet.

Cu cat mai repede medicul va oferi un tratament catelului tau (maxim 48 de ore), cu atat sansele de vindecare sunt mai mari, asa ca nu amana controlul veterinar. Tratamentul va consta in antibiotice si nu va fi prea dificil pentru animalut.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea