Animale de companie

#caracatita #ingrijire caracatita #hrana caracatita

Cum sa ingrijesti o caracatita

Caracatita este un animal destul de greu de intretinut in captivitate. Aceasta are nevoie de conditii speciale, incepand de la apa din acvariu, pana la alimentatie. Daca totusi iti doresti aceasta vietate la tine in casa si consideri ca ii poti oferi tot ce are nevoie, iata cateva informatii esentiale despre ingrijirea optima a acesteia.
 

Acvariul pentru caracatita

Inainte de orice trebuie sa stii ca pentru a avea o caracatita mica ai nevoie de un acvariu de cel putin 200 de litri. Doar in acest fel caracatita se va putea simti in elementul sau. Spre deosebire de alte vietati din ocean, caracatitele au nevoie de mai mult oxigen, asa ca asigura-te ca instelzi un sistem de oxigenare puternic si performant, pentru un acvariu de dimensiuni mari.

De asemenea, este nevoie sa instalezi in acvariu caverne si locuri sub care caracatita sa se poata ascunde atunci cand doreste.

Caracatitele sunt puternice si experte in evadari. Asadar ai nevoie de de un capac foarte greu si stabil pentru acvariu. Roca naturala este un material foarte bun in acest sens.

Pentru ca cefalopoda sa se simta bine este recomandat sa schimbi apa deseori, mai ales daca aceasta este sperioasa si elimina adesea cerneala.

Daca te gandesti sa populezi acvariul si cu alte vietati trebuie sa stii ca lista de posibilitati este destul de redusa.

Sanse moderate de supravietuire au doar pestii foarte rapizi (daca au unde sa se ascunda), steaua de mare sau castravetele de mare. Alte specii de pesti sau chiar o a doua caracatita mai mica vor deveni hrana proaspata pentru caracatita.

Hrana caracatitei

Caracatita consuma crabi, creveti vii, melci, pesti mai mici (lenti), scoici, moluste si stridii. Ideal este sa fie vii, insa poti sa-i dai si creveti sau moluste congelate, cu conditia sa le manance imediat.

Pentru o alimentatie sanatoasa este recomandat sa mai ai la dispozitie un acvariu special cu melci, creveti sau crabi, pe care sa ii oferi caracatitei sub forma de hrana proaspata.

Toata hrana moarta neconsumata in 5 minute trebuie eliminata din acvariu pentru a evita putrezirea acesteia.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare