Animale de companie

#murdarie #caini #dresaj caini

Cum sa impiedici cainele sa-ti distruga casa

Ideal ar fi sa stabilesti reguli clare pentru cainele tau, inca de cand l-ai adus acasa si e doar un pui. Cu toate acestea, exista si caini mai in varsta, care au deprins deja probleme de comportament si este mai dificil sa-i inveti ce au voie sa faca si ce nu. Iata cateva sfaturi care sa-ti vin in ajutor cand vrei sa impiedici cainele sa-ti distruga casa.



1. Invata-l comanda "Lasa"

Daca ai un caine caruia ii place sa sustraga anumite obiecte din casa (care nu-i apartin) si sa le distruga apoi lent, trebuie sa il inveti ca nu e bine ce face. De exemplu, stabileste comanda ferma "lasa" si aplic-o atunci cand il vezi ca a luat ceva in bot sau roade ceva. Da-i o recomensa daca te ajuta si repeta pana invata comanda.


2. Investeste intr-un spray amar

Exista sprayuri cu gust amar pe care le poti pulveriza, preventiv, pe toate obiectele despre care crezi ca il atrag: canapea, scaun, usa, pantofi, umbrela etc. Cainele va descoperi gustul lor neplacut si le va ocoli data viitoare, chiar daca tu nu esti acasa.


3. Curata atent urmele de urina

Daca ai un caine care inca isi mai face nevoile in casa, primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa cureti bine locul pentru a se pierde mirosul. Cainii, ca si celelate animale, vor fi tentati sa descopere mirosul de urina veche si sa considere ca acela este locul ideal in care si-ar putea face nevoile din nou. Exista o solutie de curatat urina cu enzime si este foarte eficienta, distrugand orice urma de urina.

Nu uita sa duci cainele afara de cel putin doua ori pe zi, pentru a evita aceste situatii.


4. Tine cosul de gunoi ascuns

Cosul de gunoi reprezinta un fel de comoara pentru caine. Va fi mereu atras de gama variata de mirosuri de acolo, precum si de multele resturi alimentare, pe care abia asteapta sa le scoata si sa le consume. De aceea, nu-l lasa singur si nesupravegheat in prezenta cosului de gunoi. Ascunde gunoiul in dulap, pune-i capac ermetic si goleste-l des astfel, incat sa nu-l mai atraga.


5. Nu lipsi prea mult de acasa

Daca stii ca ai un program ocupat, care te tine ore multe departe de casa, nu-ti lua un caine. Acestia sufera de singuratate, se plictisesc sau devin apatici si atunci incep sa le vina ideile distructive.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare