Animale de companie

#pasari #canari #papagali #sticleti #animale #anunturi animale

Cum sa gasesti o pasare pierduta

Pierderea unei pasari este un moment dureros atat pentru tine cat si pentru restul familiei. Porneste de indata in cautarea ei, pentru a o readuce acasa in siguranta. Iata cateva metode care te pot ajuta sa o gasesti mai repede.

 

1 Cauta pasarea in jurul casei

 

De indata ce a zburat, uita-te pe fereastra sa vezi unde a aterizat sau unde ar putea ateriza . Mergi in locul respectiv si cerceteaza cu atentie zona.

Daca pasarea stie sa raspunda la numele ei cand o strigi sau vine la tine cand aude anumite sunete, incearca sa o atragi pe aceasta cale. Strig-o insintent, dar nu tare deoarece poate crede ca o certi si se va speria mai mult.

 

2 Cheama ajutoare

 

Cu cat sunt mai multe persoane care o cauta, cu atat ai mai multe sanse sa o gasesti. Roaga vecinii sa te anunte daca vad o pasare ca a ta, apoi suna-ti prietenii si roaga-i sa te ajute sa o cauti.

In cazul in care ai un papagal de dimensiuni mari, care devine agresiv cand este speriat sau nu lasa strainii sa se apropie de el, avertizeaza-ti prietenii sa nu se apropie de el fara manusi speciale de protectie.

 

3 Lasa colivia la vedere

 

Daca nu ai gasit-o inca, pune cusca acesteia pe balcon sau in curte. Pozitioneaz-o in asa fel incat pasarea sa o poata vedea si sa ajunga la ea. Nu uita sa pui in colivie mancarea preferata a pasarii si apa proaspata. Cand i se va face foame sau sete si este pe langa casa, va veni sa manace.

 

4 Ia cu tine un prosop

 

Chiar si o pasare foarte blanda te poate musca daca este ranita. Nu uita ca in aceasta situatie, pe langa durerile cauzate de rana, pasarea este speriata si va reactiona dupa instinct. In plus, cu ajutorul prosopului o poti tine in siguranta, iar pentru ea va fi mult mai confortabil decat daca ar sta in colivie. Mergi de indata la medicul veterinar pentru examinare.

 

5 Nu abandona cautarile cand se insereaza

 

Chiar daca se apropie seara si se face tarziu nu abandona cautarile. Odata cu intunericul, pasarea poate dori sa vina acasa pentru a dormi. Continua cautarile si fii atent la orice miscare vezi prin copaci sau prin iarba.

 

6 Pune anunturi pe internet si afise pe strada

 

Pentru a-ti fi mai usor sa o gasesti, scoate la imprimanta cateva afise si lipeste-le prin imprejurimile casei tale, in marile intersectii dar si in cabinetele veterinare din zona.

Scrie in afis cateva date despre pasare cum ar fi: rasa, culorile, varsta aproximativa, numele, sexul, daca are inel sau nu la picior si numarul inscriptionat pe acesta.

Nu uita sa pui si o poza. Aceasta va atrage mai mult privirile oamenilor asupra afisului, decat daca ar vedea doar cateva randuri scrise negru pe alb. La sfarsit specifica daca oferi sau nu recompensa si datele de contact la care poti fi gasit.

De asemenea, nu uita sa pui anunturi pe internet, urmand acelasi principiu ca si in cazul afiselor.

Iata cateva site-uri unde poti gasi si adauga anunturi:

 

Tips & Tricks:

  • In cazul in care doresti sa oferi recompensa celui care iti inapoiaza pasarea, nu preciza suma in afis. Daca este o suma mica, persoanele care l-au gasit il pot vine pentru a castiga mai multi bani.
  • Roaga-ti vecinii care au pisici sa si le supravegheze putin mai mult pana cand iti gasesti pasarea.
  • Pentru a preveni astfel de situatii, poti taia penele aripilor pasarii si coada, ca sa nu mai poata zbura.
  • Pasare este mai usor de gasit daca poarta un inel cu marcaj la picior.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea