Animale de companie

#caini #naparlire caini #par caini #spalat caini

Cum sa controlezi naparlirea cainelui

Caderea parului la caini nu este o problema foarte mare atunci cand stai la curte, dar daca patrupedul are acces in casa, cu siguranta ajungi sa te enervezi. Partea buna este ca daca ai putin timp liber, poti reduce semnificativ parul care ii cade cainelui si care se lipeste de hainele tale, de mocheta si pe care il gasesti pe gresie, pe parchet si cam peste tot prin casa.

Iata care sunt pasii care te vor ajuta sa reduci cantitatea de par pe care o gasesti in casa, dar care, in acelasi timp, vor grabi naparlirea cainelui, astfel incat sa scapi mai repede de aceasta perioada neplacuta.

Piaptana cainele in fiecare zi

Trezeste-te dimineata cu 10 minute mai devreme pentru a peria blana cainelui. Aseaza-l pe acesta pe un prosop pe care il folosesti doar in acest scop si foloseste un pieptan sau o perie speciala de cauciuc care ia toate firele de par cu radacina slabita. Repeta acest pas si seara, cand ajungi acasa.

In acest fel, atunci cand cainele se va scutura, va alerga sau se va intinde pe covor, firele de par nu se vor mai imprastia peste tot.

In plus, acesta este un timp placut pe care il petreci alaturi de animalutul tau, mai ales ca acestea vor fi clipe de rasfat pentru el.

Spala cainele mai des

Chiar daca obisnuiesti sa speli cainele o data la o luna, ar fi bine ca in perioada in care naparleste sa ii faci baie mai des. In primul rand pentru ca in aceasta perioada cainele se murdareste mai repede din cauza prafului, dar si pentru ca temperaturile au inceput sa creasca, iar baia este o modalitate buna de a racori cainele.

In timpul baii, cainele pierde oricum foarte multa blana care s-ar elimina, cu aproximatie, pe perioada unei saptamani.

Foloseste un sampon special si maseaza bine blana patrupedului,a stfel incat sa stimulezi caderea firelor cu radacina slabita.

Foloseste un sampon de hidratare

Mergi la un pet-shop si cauta un sampon special care are functia de hidratare a pielii si a firelor de par. Acest produs controleaza caderea parului in exces si hraneste pielea deshidratata a patrupedului. Nu uita sa insisti cu masajul in timpul baii pentru a elimina cat mai mult par si sa clatesti bine, cu apa curata din belsug, blana animalutului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare