Animale de companie

#prim ajutor #pasari #veterinar # curs de prim ajutor #pasare ranita #ajutor pasare ranita

Cum sa ajuti o pasare ranita

Daca se intampla sa gasesti o , care nu mai poate zbura, poti face o gramada de lucruri ca sa-i usurezi suferinta. Chiar daca pasarile nu sunt cele mai prietenoase specii, exista cateva modalitati in care o poti ajuta sa-si revina. Iata ce ai de facut!

1. Evita sa stresezi pasarea si mai tare, eliminand toate elementele care o sperie. Daca se afla alte animale sau copii in jurul ei, tine-i la distanta pentru a nu o rani.

2. Intereseaza-te care este cel mai apropiat cabinet veterinar din zona, ca sa mergi cu ea acolo.

3. Gaseste o cutie de carton sau plastic pentru a transporta pasarea cu ajutorul ei. Asigura-te ca o bagi intr-o cutie in care nu se poate rani singura, dar ca are si destul aer pentru a nu se sufoca. Eventual, poti face tu cateva gauri in partile laterale ale cutiei, inainte sa introduci pasarea acolo.

Cutia ar trebui sa fie destul de mare pentru ca pasarea sa se miste, dar sa nu poata zbura sau sa-si raneasca aripile.

4. Apropie-te incet de pasare si incearca sa-i acoperi capul cu ceva. Ai rabdare si nu o urmari, daca nu-ti permite sa te apropii de ea. Incearca sa arunci o bluza sau o jacheta peste ea, ca sa o poti imobiliza mai usor, fara sa-i faci vreun rau.

5. Dupa ce ai prins-o, da-i drumul incet pasarii in cutie. Eventual, lasa acolo si o bucata textila (fular, caciula, esarfa) ca sa-i oferi un mic adapost.

6. Ideal ar fi sa existe un capac pentru cutie. Daca nu, improvizeaza ceva cu o punga sau hartie pe care s-o atasezi pe cutie cu banza adeziva.

7. Pana ce ajungi cu pasarea la veterinar, tine cutia intr-un loc intunecos, calduros si linistit, departe de zgomote stridente.

8. Nu incerca sa evaluezi tu ranile pasarii. Daca tragi prea tare de o aripa sau picior rupt, ai putea sa-i faci mai mult rau.

9. Daca crezi ca este prea frig, poti acoperi cutia cu un pulover sau jacheta, insa ai grija sa lasi libere gaurile prin care intra aerul la pasare.

10. Nu incerca sa hranesti pasarea cu ce crezi tu ca ar dori sa manance. Astepta sa ajungi la veterniar si acesta va stii ce sa-ti recomande.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare