Animale de companie

#caini #animale #adoptie #ingrijire #caini fara stapan

Cum sa ajuti cainii abandonati

Animalele fac parte din viata noastra, indiferent ca avem sau nu unul acasa. Considerati prietenii omului, cainii ne umplu sufletele de bucurie si ne aduc zambetul pe buze chiar in momente grele din viata. Cei care au un stapan sunt animale fericite, care duc o viata decenta.

 

Exista in acelasi timp cainii comunitari, care au fost abandonati de stapani si au ajuns in adaposturile canine. Acestia nu duc o viata prea buna, chinuindu-se sa traiasca de la o zi la alta si sperand ca intr-o zi vor gasi si ei o persoana care sa-i adopte, sau cel putin care sa aiba grija de ei asa cum se cuvine.

Daca iubesti animalele, este important sa stii ca poti face ceva pentru ei: fie poti adopta un caine, fie poti face voluntariat in cadrul adaposturilor canine, sau poti dona bani ori mancare.

 

Fa donatii monetare

 

Centrele de adapost pentru animale au intotdeauna nevoie de fonduri pentru ingrijirea si intretinerea animalelor. Indiferent de suma pe care doresti sa o donezi, gestul tau poate insemna mult pentru animalele din adaposturi. Daca vrei sa ajuti centrele de adapost prin donatii poti incepe prin a cauta centre non-profit , care se afla in apropierea orasului tau. Ideal ar fi sa donezi banii unei organizatii de care poti fi sigur ca ii va folosi in favoarea cainilor.

Iata cateva dintre centrele de adapost care au nevoie de ajutorul tau:

 

Doneaza hrana si accesorii

 

In cazul in care ti-e teama ca banii donati ar putea ajunge in alta parte in loc sa fie folositi pentru ajutorarea animalelor din adaposturi, poti dona saci cu mancare pentru animale si/sau diferite accesorii precum boluri pentru apa si mancare sau chiar jucarii speciale pentru ros.

Sursa: www.dogpropaganda.com

Fii voluntar in timpul liber

 

Indiferent ca salvezi un caine de pe strada, pierdut de stapanii lui si incerci sa-l readuci acasa, sau te orferi voluntar la un adapost canin pentru a ajuta la ingrijirea animalelor de acolo, gestul tau poate fi considerat un exemplu demn de urmat pentru societate.

Pentru a incepe voluntariatul, ia legatura cu unul centrele de adapost din apropierea casei tale. Afla cum ii poti ajuta si daca te poti descurca in acele conditii. Daca te suprasoliciti fizic sau psihic, nu vei putea sa fii de folos cu adevarat. Este posibil sa nu te simti confortabil lucrand cu animale pe care nu le cunosti. Insa, nu este cazul sa renunti. Poti face alte lucruri precum: sa raspunzi la telefon, sa te ocupi de site-ul organizatiei, sa pregatesti mancarea pentru catei etc. Daca iti doresti cu adevarat sa faci ceva pentru animale poti gasi o activitate prin care sa te faci util. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa cauti un centru de adapost din apropierea casei tale sau sa intrebi un medic veterinar ce ti-ar recomanda pentru voluntariat . In general medicii cunosc centrele de adapost si stiu unde este mai mare nevoie de voluntari.

 

Adopta un caine

 

Daca te gandesti serios la decizia de a-ti lua un caine si esti pregatit pentru acest pas, gandeste-te de doua ori inainte de a-l cumpara de la un Pet-Shop. In adaposturile canine poti gasi o multime de caini care asteapta sa fie adoptati. Poti avea norocul sa gasesti si caini de rasa care au fost abandonati de stapanii lor.

Adoptand un caine, ii poti salva viata si posibil si pe a altora care nu aveau loc in adapost si ar fi urmat sa fie eutanasiati. Spune-le prietenilor si familiei despre experienta ta si incurajeaza-i sa faca acelasi lucru in loc sa cumpere un caine.



Sursa foto : www.farmway.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea