Animale de companie

#pesti #peste damsel #hrana damsel #ingrijire damsel

Cum sa ai grija de pestele Damsel

Pestele Damsel este originar din Indonezia, Insulele Solomon si face parte din familia Pomacentridae. Pestele are un temperament semi-agresiv asa ca trebuie sa stii ca este recomandat sa alegi companionii de acvariu cu mare grija.

Pestele Damsel este unul dintre cei mai bine vanduti pesti de acvariu din lume, in primul rand datorita culorilor sale minunate, si aspectului exotic. Acesta este un peste rezistent, de dimensiuni mici, ceea ce inseamna ca nu are nevoie de un acvariu exagerat de mare pentru a se simti in largul sau.

Masculii Demsel se deosebesc de femele prin coada lor galbena sau portocalie. Acestia se numesc Damsel Orangetail sau Diavolul Damsel.

Acest peste este bun pentru pasionatii de acvaristica incepatori deoarece se intretine destul de usor, exceptand faptul ca acvariul in care este pus pestele trebuie sa fie aranjat cu mare atentie.

Acest lucru este foarte important deoarece, pe masura ce se dezvolta, pestele Damsel incepe sa aiba un comportament teritorial foarte pronuntat si nu se teme sa ii atace pe ceilalti pesti care indraznesc sa intre in spatiul sau. Astfel, daca acvariul este spatios si accesorizat cu casute sau pietre, ceilalti pesti se pot ascunde de pestele semi-agresiv.

Este recomandat sa nu tii, in acelasi acvariu cu pestele Damsel, pestele fluture sau pestele clovn

Ingrijirea pestelui Damsel

Pestele Damsel are nevoie de un acvariu de aproximativ 80 de litri, chiar daca dimensiunea maxima pe care o atinge acesta este de 5 centimetri. Pestii vor fi foarte fericiti daca acvariul este decorat cu corali in care sa se poata ascunda. De asemenea, nisipul, plantele si casutele sunt necesare pentru pestele Damsel.

Oricat de bine ingrijit este pestele Damsel, speranta de viata a acestuia este de maxim 4 ani.

Hrana pestelui Damsel

Pestele Damsel este ierbivor si consuma produse alimentare congelate sau sub forma de fulgi. In general acestia nu au nevoie de hrana speciala si ii poti oferi sortimente diferite de hrana pentru pesti exotici. In pet-shopuri vei descoperi mai multe sortimente, insa este preferat sa achizitionezi cantitati mici, deoarece pestele consuma putina mancare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului