Animale de companie

#pesti #banana wrasse #peste banana wrasse

Cum sa ai grija de pestele Banana Wrasse, Halichoeres chrysus

Banana Wrasse este un peste de apa sarata, originar din Fiji. Pestele Banana Wrasse este admirat pentru culorile sale minunate, dar si pentru faptul ca se ingrijeste destul de usor, avand in vedere ca este un peste exotic.

Pestele Banana Wrasse este usor de ingrijit si este potrivit chiar si pentru un incepator pasionat de acvaristica. Totusi, daca iti doresti sa cresti asemenea pesti, ai nevoie de un acvariu de cel putin 200 de litri.

Pestii Banana Wrasse sunt foarte activi si au nevoie de un spatiu suficient de mare pentru a-si consuma energia. In plus, Banana Wrasse sunt carnivori si necesita hrana proaspata.

Descopera mai multe reguli de ingrijire a pestelui Banana Wrasse.

Pestii Banana Wrasse in acvariu

In primul rand, daca vrei sa ai un peste din specia Banana Wrasse, ai nevoie de un acvariu de cel putin 200 de litri. Acest lucru este necesar datorita faptului ca la maturitate, pestii Banana Wrasse ajung sa aiba aproximativ 13 de centimetri lungime.

Daca vrei sa tii mai multi pesti Banana Wrasse in acelasi acvariu, ar fi bine totusi sa te limitezi la 5. Altfel, vei avea nevoie de mai mult spatiu.

Apa din acvariul pestelui trebuie sa aiba un pH de 8.1 – 8.4, iar temperatura trebuie sa se incadreze intre 22 si 25 de grade Celsius. Asadar, asigura-te ca acvariul este dotat cu un termometru si cu un neon care sa mentina temperatura apei la un nivel optim sau cu un incalzitor special, potrivit pentru dimensiunea acvariului.

Hranirea pestiilor Banana Wrasse

Pestii Banana Wrasse sunt carnivori si au nevoie de hrana proaspata. Acestia consuma cu placere creveti mici (bucati de creveti), viermisori sau bucati de peste marin. Desigur, hrana poate fi si congelata, mai ales ca este destul de dificil sa gasesti tot timpul creveti proaspeti si sa ii mentii asa pe o perioada lunga de timp.

Asigura-te ca stai langa pesti in timp ce acestia mananca si ca elimini toate resturile de mancare din acvariu dupa ce acestia se satura. Altfel risti ca mancarea sa putrezeasca si sa fii nevoit sa schimbi rapid apa din acvariu.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea