Animale de companie

#calatorie #vacanta #vara #caini

Cum sa ai grija de caine la munte

Daca planuiesti o vacanta la munte alaturi de cainele tau, trebuie sa fii atent la siguranta acestuia. De asemenea, inainte de vacanta asigura-te ca iei la tine tot ceea ce are cainele nevoie in aceasta perioada. Iata cateva lucruri de care sa tii cont atunci cand mergi cu cainele la munte.

 

1 Pregateste animalul pentru vacanta

 

Inainte de a pleca in vacanta nu uita sa duci cainele la medicul veterinar pentru un control de rutina, pentru a te asigura ca este sanatos. Ia cu tine apa si mancare speciala pentru caine. Opteaza atat pentru hrana umeda, la conserve, cat si pentru hrana uscata. De asemenea, nu uita sa-i asiguri cainelui necesarul de apa.

Inainte de a pleca, nu uita sa-i pui cainelui lesa si botnita, in cazul in care este o rasa agresiva. Colierul anti-purici este indispensabil pentru a preveni ca animalul sa contacteze purici.

 

2 Alege locul potrivit pentru cazare

 

Asigura-te ca la hotelul in care te cazezi este permis accesul cainilor. Este bine sa verifici acest lucru inainte de a pleca la drum. In cazul in care nu este permis accesul cainelui in camera, informeaza-te daca in zona exista un hotel pentru animale. Poi opta pentru cazarea cainelui acolo pe timpul noptii. Daca nu gasesti un astfel de loc este indicat sa lasi animalul acasa. Nu opta pentru a-l lasa in masina in timpul noptii, mai ales daca este obisnuit sa doarma in aceeasi camera cu tine deoarece poate crede ca l-ai abandonat. De asemenea, noaptea este destul de rece la munte, chiar si in perioada verii, iar animalul poate raci.

O alta solutie ar fi sa lasi cainele in curtea hotelului.

 

3 Nu ii permite sa faca baie in lacuri sau sa bea apa din rau

 

Chiar daca afara este cald, iar lacurile de la munte nu sunt la fel de poluate si murdare precum cele din oras, nu este indicat sa lasi cainele sa faca baie in acestea. In urma unei bai in lac exista risul ca animalul sa contacteze virusi de un alt animal care a intrat sau a defecat in apa si sa se imbolnaveasca. Aceleasi riscuri le prezinta si bautul apei dintr-un rau.

 

4 Nu il lasa sa manance de pe jos

 

In cazul in care stai in camping, ai grija ca animalul tau sa manance numai din castronul lui special pentru mancare. In cazul in care se intampla ca o parte din mancare sa cada pe jos, prin iarba, nu lasa cainele sa o manance. In iarba se pot ascunde multi microbi sau chiar larve de viermi care ii pot provoca animalului chisturi hidatice.

 

5 Daca stai in camping asigura cainele

 

Campingul este locul perfect pentru a merge intr-o excursie cu un caine. Cu toate acestea, poate fi si periculos daca animalul nu este tinut sub control, deoarece exista riscul ca acesta sa fuga. Asadar tine cainele in lesa in timpul zilei, iar noaptea, daca il tii in cort asigura-te ca nu va putea iesi afara. In cazul unui caine de dimensiuni mici, ia in considerare tinerea acestuia intr-o cusca speciala pentru transportul animalelor pe parcursul noptii.

 

6 Evita sa te plimbi in zone periculoase

 

Cainii, spre deosebire de oameni, nu se tem de inaltime. Curiozitatea acestora ii poate trimite pe marginea prapastiei pentru a observa ce se afla dincolo de ea si sa cada. In cazul unei prapastii inalte cazatura poate fi fatala. Chiar daca este tinut in lesa, exista pericolul ca animaul sa forteze lesa si sa scape, fugind spre prapastie .

 

7 Fereste animalul de altitudinile mari

 

Nu lua animalul cu tine in cazul in care vrei sa urci la inaltimi foarte mari. La altitudinile foarte mari, nivelul de oxigen din aer scade. Cainii, in special cei batrani, pot prezenta dificultati respiratorii si in cazuri grave pot muri. De asemenea, inaltimile mari pot fi periculoase si in cazul unor caini tineri, care au probleme cu inima sau care sunt expusi pentru o lunga perioada de timp acestor altitudini.

 

8 Nu lasa cainele in soare

 

Chiar daca la munte este mai racoare, soarele este la fel de puternic. Asadar nu te lasa influentat de acest lucru si tine cainele la umbra in perioada pranzului. In caz contrar exista riscul ca animalul sa faca insolatie sau sa prezinte arsuri, in special in zona nasului si a urechilor.

 

9 Vizitarea obiectivelor turistice

 

Daca vrei sa vizitezi diferite obiective turistice este important sa stii ca accesul animalelor nu este permis in acele zone. Din acest motiv este indicat sa lasi cainele in locul de cazare pe parcursul vizitarii obiectivelor turistice. De asemeena, daca te afli in vacanta alturi de alti membrii ai familiei sau de prieteni, poti lasa cainele cu unul dintre acestia.

 

10 Fii atent la plantele otravitoare

 

Nu lasa cainele sa adulmece dar mai ales sa manance plante. Multe dintre acestea sunt otravitoare. In cazul in care nu esti un cunoscator al plantelor, incearca sa nu lasi cainele nesupravegheat. Daca animalul a mancat o planta si devine apatic, are stari de voma, tremur, salivare excesiva sau alte simptome, mergi de urgenta cu el la cel mai apropiat cabinet veterinar .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului