Animale de companie

#animale de companie #lupi #caini

Cum au evoluat cainii din lupi

Cainii au evoluat din lupii care au gasit o noua sursa de hrana in apropierea asezarilor umane si au inceput sa tolereze contactul cu oamenii. Aceasta este descoperirea unui studiu realizat de oamenii de stiinta suedezi.

Pentru studiul lor, cercetatorii de la Universitatea Uppsala au comparat genomul cainilor si al lupilor si au descoperit ca aceste doua specii se diferentiaza prin capacitatea de a digera amidonul. In procesul de tranzitie de la animale de prada la animale domestice, cainii au invatat sa consume grau, orez, porumb si cartofi, ca si oamenii care au devenit treptat agricultori.

Cercetatorii suedezi au examinat probe ADN de la 12 lupi si 60 de cani din Statele Unite, Suedia, Rusia si Canada. Au identificat apoi 36 de regiuni genomice diferite, care s-au modificat in urma procesului de selectie.

Astfel, cainii au suferit modificari la nivelul genelor care controleaza digestia amidonului. In plus, studiul realizat de cercetatorii din Suedia indica faptul ca oamenii si cainii au evoluat impreuna, iar omul nu a intervenit in domesticirea acestor animale.

Sursa foto: animaltalk.us

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului