Animale de companie

#manipulare #pisici #pisica #imblanzire

Cum ne-au imblanzit pisicile?

Pisicile sunt maestre in arta manipularii, incat uneori te intrebi daca omul a imblanzit pisica sau invers: unii cercetatori sunt de parere ca, in trecut, pisicile au fost cele care au invatat sa ne controleze comportamentul, pentru a obtine ce vor.

Este o idee pe care o auzim des de la proprietarii de pisici, constienti ca pisica ii manipuleaza. Felina stie mereu sa te "convinga" sa ii dai de mancare, ba chiar sa o scarpini dupa urechi cum isi doreste si nu in alt fel.

Un studiu realizat in Marea Britanie, publicat in revista "Current Biology", arata ca pisicile combina sunetele normale pe care le scot cu torsul pentru a crea un sunet unic ce semnalizeaza ca au nevoie de hrana si pe care oamenii il recunosc imediat. Experimentele au aratat ca pana si indivizii care nu au pisici recunosc imediat cand o pisica miauna de foame.

Si daca unii cred ca pisica a fost imblanzita cu rolul de a prinde soareci , unii istorici americani spun ca oamenii nu ar fi avut motive sa prinda o pisica salbatica si sa o imblanzeasca. Mai curand, acestea s-ar fi acomodat singure pe langa casele oamenilor pentru ca primeau macare gratis si un adapost.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului