Animale de companie

#pisici #caini #animale #animale de companie #purici

Cum iti dai seama daca animalul de companie are purici!

Stapanii de caini sau pisici stau tot timpul cu grija ca animaul de companie sa nu fie afectat de purici. Insa, indiferent de cat de mult te-ai feri de aceste insecte malefice, este imposibil ca animalul sa nu sufere la un momentdat al vietii de purici.

 

Intrebarea pe care multi si-o pun este cum iti dai seama ca animalul are purici, mai ales daca acesta petrece foarte mult timp in casa si are blana inchisa la culoare, puricii fiind mai greu de detectat in acest caz.

Indiferent daca stai la bloc sau la curte, catelul sau pisica ta poate lua purici, chiar si atunci cand nu intra in contact cu alte animale de companie. Asta deoarece puricii pot cadea de pe blana altor caini, care locuiesc in acelasi bloc. Astfel, puricii lasati in urma de alte animale pot intra in casa ta, sau ii poti acuce chiar tu, para fa stii, pe haine

Daca ai un caine, sau chiar o pisica pe care obisnuiesti sa o scoti afara, dupa fiecare plimbare verifica-i blanita pentru a te asigura ca nu are purici. Verifica-i in special zona barbiei, sira spinarii so coada. Chiar daca nu vezi puricii, in mintul in care acestia isi fac simtita prezenta, vei putea observa urmele acestora: ciupituri sau excremente, iar in cazul in care numarul acestora este mare, chiar si oua (acestea aratand ca niste bilute foarte mici, albe).

Daca nu esti sigur, dar ai banuieli ca animalul ar avea purici, poti merge cu el la un cabinet veterinar. Medicii il vor verifica, iar daca gasesc purici il vor si trata, administrandu-i picaturi speciale care vor duce la omorarea tuturor puricilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea