Animale de companie

#hrana caini #caini #obezitate animale #caine gras

Cum il poti ajuta pe caine sa slabeasca

Cainii care au cateva kilograme peste limita admisa pot fi incadrati cu usurinta in categoria celor supraponderali, iar partea proasta este ca si in cazul animalelor supraponderabilitatea inseamna risc de imbolnavire.



Daca patrupedul tau are tendinte de ingrasare sau are deja un strat de grasime, ia masuri de indata si nu astepta ca el sa ajunga in stadiul in care este extrem de apatic din cauza surplusului de kilograme.


Informeza-te despre rasa pe care o detii


Unii caini sunt genetic mai masivi decat altii, insa trebuie sa te asiguri ca este vorba doar despre acest aspect. Gaseste toate informatiile referitoare la rasa catelului tau si afla care este greutatea ideala pe care trebuie sa o aiba (difera de la mascul la femela), cantareste-l si vezi daca se incadreaza in limita recomandata.


Du-l la medicul veterinar


Daca nu poti sa-ti dai seama daca greutatea cainelui tau este normala, du-l la un cabinet veterinar . Medicul iti va spune cu exactitate daca animalutul are nevoie de o dieta sau daca ii poti aplica acelasi regim alimentar ca si pana acum.


Ofera-i cantitati mai mici de mancare


Daca pana acum ii puneai mancare cu varf si indesat, ar fi bine sa reduci cu 30 - 50% portiile de mancare. Totusi, pentru ca aceasta trecere ar fi putea fi prea drastica, ar trebui sa incepi sa reduci cantitatile treptat.

De asemenea, nu ii pune mancare decat de doua ori pe zi. Umplerea bolului cu mancare ori de cate ori acesta este gol, nu va face decat sa duca la ingrasarea cainelui.


Fereste-l de alimente nepotrivite


In mod sigur cainele pofteste la tot ce mananci tu, iar tie ti se rupe sufletul cand il vezi cum se milogeste asa ca ii dai cantitati mici din portia ta. Chiar daca intentiile tale sunt bune, trebuie sa stii ca animalutul tau nu are voie sa manance chiar orice. Mancarurile procesate, fast-foodu-ul sau dulciurile sunt strict interzise cainilor.


Stimuleaza-l sa faca efort


Daca de fel este un caine lenes, scoate-l mai des afara si plimba-l pe o suprafata mai mare. Fa-l sa te urmeze: in jurul blocului (de mai multe ori), la jogging sau initiaza jocuri care sa-l faca sa depuna efort.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea