Animale de companie

#caini #animale #ingrjire

Cum ii asiguri cainelui necesarul de apa zilnic


Nu numai oamenii ci si cainii au nevoie de o buna hidratare pe tot parcursul anului. Un caine dezhidratat poate avea sistemul imunitar scazut si poate deveni apatic. Iata ce trebuie sa faci pentru a fi sigur ca este mereu in forma.


1. Asigura-te ca are intotdeauna apa proaspata la dispozitie
Inlocuieste-i apa din bol cel putin odata pe zi. Apa veche din bol se incalzeste si poate prinde un gust neplacut, iar catelul va refuza sa o bea.

In cazul in care timpul nu-ti permite sa-i schimbi apa de mai multe ori pe zi, pune-i apa proaspata inainte de a pleca la serviciu si lasa-l sa bea cata doreste. Cand s-a saturat, schimba apa si pune in bol cateva cuburi de gheata, pentru a mentine apa rece pentru o perioada mai indelungata.
2. Plaseaza bolul cu apa intr-o zona potrivita

Daca tii cainele in curte, aseaza bolul cu apa intr-un loc umbros, deoarece soarele puternic o va incalzi si nu va mai putea fi bauta. Iarna, in schimb, este important sa tii vasul cu apa intr-un loc calduros sau insorit, pentru ca apa sa nu inghete.

In cazul in care animalul este tinut in casa, ai grija ca vasul cu apa sa ocupe un loc umbros pe toata durata anului. O alegere buna ar putea fi holul.
3. Spala-i zilnic bolul pentru apa

Nu uita sa speli de fiecare data vasul inainte de a-i inlocui apa. In caz contrar, in timp vor aparea microbi, depuneri de calcar si alge pe peretii acestuia.

Spala bolul folosind putin detergent pentru vase, avand grija sa cureti toate impuritatile aparute pe acesta. Clateste foarte bine vasul atat in interior cat si in exterior inainte de a-l umple cu apa.
4. Nu-i da ocazia sa verse apa

Cainele poate varsa bolul cu apa. Pune-l intr-o zona ferita, pentru ca animalul sa nu il rastoarne in timp ce se joaca. De asemenea, daca are obiceiul de a se juca sau de a schimba locul bolului, ancoreaza-l de un corp solid, pentru a nu putea fi varsat.
5. Foloseste mai multe boluri cu apa
In cazul in care esti foarte multa vreme plecat de acasa, lasa-i la dispozitie mai multe boluri cu apa. Astfel poti fi sigur ca are o cantitate suficienta, iar daca din greseala varsa unul dintre boluri va avea un altul din care sa bea apa.
6. Hidrateaza-l corespunzator cand este bolnav
Daca animalul este bolnav, pofta de mancare ii scade simtitor, dar odata cu aceasta cainele poate incepe sa bea mai putina apa sau chiar deloc. Este foarte important ca in aceasta perioada sa se hidrateze corespunzator, deoarece acest lucru va face ca vindecarea sa fie mai rapida. Iata cateva trucuri pe care le poti aplica in aceste situatii:

1. Pune la fiert o pulpa de pui sau de gaina. Las-o sa fiarba mai mult decat o fierbi in mod obisnuit pentru mancare, astfel incat gustul din aceasta sa ramana in apa in care fierbe.
2. Raceste supa si adauga putina in bolul cu apa al cainelui. Mirosul supei si gustul il va atrage. 2. Umezeste-i botul cu ajutorul unui tampon de vata imbibat in apa.
3. Cu ajutorul unei seringi, fara ac, poti pune pe limba cainelui cateva picaturi de apa, apoi lasa-l sa le inghita. Repeta procedeul de mai multe ori pe zi.
4. Ofera-i mancare umeda, in favoarea celei uscate.

Atentie! In cazul in care animalul refuza sa bea apa, contacteaza imediat medicul veterinar!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea