Animale de companie

#caini #animale #dresaj

Cum dresezi un caine sa asculte comanda „rostogoleste-te”

„Rostogoleste-te” este un truc dragut, pe care cainele il va invata cu usurinta. Foarte multi caini pot invata sa se rostogoleasca la comanda , insa nu vor reusi sa faca acest lucru din prima zi de antrenament. De aceea, este necesar sa perseverezi si sa-l antrenezi zilnic.

Iata care sunt pasii prin care iti poti invata cainele sa asculte de comanda „rostogoleste-te”:


1. Incepe antrenamentul cand cainele tau sta in pozitie „culcat”. In cazul in care ai un catel foarte activ si nu vrea sa asculte comanda „culcat”, asteapta pana cand animalul oboseste si se aseaza jos de buna voie.


Atentie!
Daca nu l-ai invatat inca sa stea „culcat”, ar fi indicat sa incepi prin a-l invata aceasta comanda. Astfel, iti va fi mult mai usor sa-l inveti comanda „rostogoleste-te”.

2. Aseaza-te in fata cainelui, pentru ca acesta sa-si concentreze toata atentia asupra ta si asigura-te ca ai cu ce sa il recompensezi.

3. Misca una dintre recompense deasupra umarului sau pentru a-i atrage atentia. In cazul in care catelul se intoarce sa o apuce, intr-o miscare de semicerc, muta recompensa catre umarul celalalt, pentru ca animalul sa se rostogoleasca dupa ea. In timpul acestei miscari spune-i „Rostogoleste-te”!

Daca executa comanda da-i recompensa si lauda-l.

In cazul in care doar se intoarce putin pentru a apuca recompensa, cu ajutorul mainii, apuca-l usor de picioare si roteste-l pe partea cealalta, spunandu-i „ Rostogoleste-te”. Nu uita ca la sfarsit sa-i dai recompensa si sa-l lauzi.

4. Odata ce cainele si-a incheiat primul antrenament, da-i o recompensa mai mare, lauda-l si mangaie-l. Acest lucru il va face pe animal sa se concentreze mai mult la sedintele urmatoare, stiind ca la sfarsit va primi o recompensa mai mare.

5. Fa-ti timp pentru a repeta antrenamentele zilnic, timp de aproximativ 10 minute. Da-i recompense de fiecare data cand reuseste sa asculte comanda si lauda-l. Dupa cateva sedinte, cainele ar trebui sa invete sa te asculte fara a-i arata recompensa. Desigur, sunt si caini care vor invata mai greu. Din aceasta cauza ai nevoie de foarte multa energie si timp liber.

De indata ce esti sigur ca invata sa raspunda comenzii, rareste treptat numarul de recompense.


Tips :

  • In timpul antrenamentului spune-i comanda o singura data pentru fiecare incercare de rostogolire. Repetarea comenzii poate face ca, in viitor, animalul sa astepte sa i-o spui de mai multe ori;
  • Respecta sedintele zilnice;
  • Sesiunile de antrenament nu trebuie sa depaseasca mai mult de 15 minute, deoare cainele se va plictisi si nu va mai fi atent;
  • Este indicat ca antrenamentele sa aiba loc in locatii diferite.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare