Animale de companie

#insecte #studiu #descoperire #pesteri

Creaturi bizare, asemanatoare insectelor, descoperite in pesterile din Spania

Trei vietati minuscule, asemanatoare insectelor, au fost descoperite intr-o pestera din Spania. Aceste creaturi sunt unele dintre cele mai vechi si raspandite de pe Terra, au concluzionat cercetatorii.

Ca si insectele, aceste vietati nou descoperite au sase picioare, insa au un aspect mai primitiv si nu dispun de aripi. In schimb, prezinta o coada care avertizeaza asupra pericolelor din mediul inconjurator.

Cele trei specii descoperite, Pygmarrhopalites maestrazgoensis, P. cantavetulae si Oncopodura fadriquei, sunt foarte diferite, insa toate sunt caracterizate prin torace paroase.

Aceste specii de insecte au fost descoperite de cercetatorii de la Universitatea din Navara, in pesterile izolate din regiunea Teruel, la altitudini de peste 2000 de metri, unde temperaturile exterioare ajung si la - 40 de grade Celsius.

Cercetatorii vor sa studieze modul in care aceste insecte s-au adaptat la conditiile de temperatura, umezeala si lumina din aceste pesteri.

Sursa foto: News.discovery.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare