Animale de companie

#pisici #animalute #animale de companie #mituri

Cele mai stupide povesti despre pisici

Stiai ca pisicile au fost considerate animale divine de catre egipteni intrucat le protejau recolta de soareci si sobolani ?  In ciuda popularitatii de astazi a pisicilor in randul animalutelor de companie, exista inca multe povesti neadevarate despre ele. Iata 5 afirmatii stupide despre feline pe care multi le cred adevarate:


1 Pisicile nu sunt afectuoase


Adesea se spune ca pisicile sunt egoiste si nu manifesta afectiune. Nimic mai neadevarat! Felinele dau dovada de afectiune in mod subtil, atingandu-se de picioarele tale, de exemplu.

In plus, atunci cand le mangai incep sa toarca si se simt extrem de bine cand stau in preajma stapanilor preferati.

Mai mult de atat, atunci cand sund despartite de stapanii lor multe pisici intra in depresie si accepta cu greu sa-I inlocuiasca pe cei dragi.


2 Pisicile sunt lase


Sunt multe cazuri de pisicieroineaparute in presa, de-a lungul timpului.

Spre exemplu, o pisica din SUA s-a aruncat peste stapana ei surdo-muta si a inceput s-o zgarie pe fata pentru a o trezi intrucat casa era invaluita de un incendiu.

Alte persoane au povestit cum pisica lor a atacat hotul care vroia sa le pradeze casa asemeni unui caine de paza.

In Florida, un pui de pisica si-a salvat stapana de o muscatura de sarpe alertand-o exact in momentul in care era sa fie atacata.


3 Pisicile sunt proaste


Mai multe studii au demonstrate ca pisicile au o abilitate deosebita de evadare si gasesc tot timpul solutiile cele mai potrivite.

De asemenea, pisicile pot invata sa deschida usi, sa-si duca jucariile in gura sau sa aprecieze distanta pana jos astfel incat sa nu se raneasca.

Un alt exemplu pentru a demonstra ca acesta afirmatie nu este adevarat este acela ca felinele stiu exact cand vei veni acasa, cand e timpul sa manance sau sa doarma.


4 Pisicile pot vedea in intuneric


Pisicile nu au fost inzestrate cu puteri supranaturale care sa le faca sa vada obiecte in bezna totala. In schimb, ele se ghideaza cu ajutorul mustatilor.

Au in jur de 30 de fire de mustata care le ajuta sa se orienteze noaptea, chiar si in locuri necunoscute.


5 Pisicile aterizeaza in picioare


Adesea copiii “arunca” pisicile de la inaltime pentru a vedea cum acestea “aterizeaza” in picioare. Pisicile sunt intr-adevar gratioase si agile insa se poate intampla ca acestea sa cada pe-o parte sau sa-si rupa un picior cand sunt aruncate din brate pe neasteptate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea