Animale de companie

#lebada #pasari #bufnita #strut #vultur #soim #animale periculoase #pasari periculoase

Cele mai periculoase pasari din lume

Pe cat de gratioasa este lebada, de inofensiv pare strutul si de simpatica este bufnita, pe atat de periculoase sunt aceste pasari. Sunt doar trei dintre cele mai periculoase specii de pasari din lume si unele dintre "zburatoarele" la care nu te-ai fi asteptat sa reprezinte un pericol pentru siguranta ta. Iata si alte cateva specii care urca rapid in topul celor mai de temut pasari existente in lume!


1. Bufnita

In general solitara si nocturna, bufnita este una dintre pasarile aparent infofensive, insa care nu ezita sa-si foloseasca ciocul si ghearele ascutite pentru a-si apara teritoriul.

De-a lungul timpului, s-au semnalat in presa numeroase atacuri ale bufnitelor asupra oamenilor, care au sfarsit prin internarea victimelor in spital.


2. Vulturul

Vulturul este una dintre pasarile pradatoare extrem de agile si periculoase. Cu cioc si gheare ascutite, dar si cu o vedere extrem de buna, vulturul poate ataca mortal un om, daca acesta ii ameninta cuibul sau teritoriul.


3. Lebada

Pe cat de serene si gratioase sunt lebedele, pe atat de agresive pot deveni atunci cand se simt amenintate.

Aunci cand simte un pericol aproape, lebada sciate un sunet ascutit si infricosator, isi infoaie aripirile puternice si loveste cu ele, putand provoca leziuni grave. Chiar daca nu are foarte multa forta in cioc, lebada recupereaza prin aripile musculoase pe care si le foloseste in aparare.


4. Strutul

Cunoscut ca fiind cea mai mare si inalta pasare din lume, strutul este si una dintre cele mai periculoase specii de pasari. Desi pare prietenos cu oamenii, strutul este o pasare imprevizibila, care poate trece subit de la o stare la alta si poate deveni agresiv.

Strutul are un corp voluminos, puternic si alearga foarte repede. Se foloseste de picioare pentru a lovi si de gheare pentru a-si prinde prada. Ghearele sunt atat de ascutite incat pot provoca leziuni mortale.


5. Soimul

La fel ca vulturii, soimii sunt pasari pradatoare foarte puternice si unele dintre cele mai inteligente tipuri de animale. Isi prind victimele in zbor si se napustesc asupra lor pentru a le pradui.

Desi reprezinta un pericol mai mult pentru alte animale, se pare ca si oamenii pot intra in colimatorul lor daca se apropie prea mult de teritoriul lor. Soimii ataca oamenii cu ghearele si ciocul, iar loviturile pot fi fatale.




Sursa foto: birdsgallery.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare