Animale de companie

#animale #animale exotice #pesti

Cele mai neobisnuite animale de companie


Ciudatenii exista la tot pasul, chiar daca nu intotdeauna le observam in imediata apropiere. Daca tie ti se pare ca pisica ta este cel mai solicitant animal din lume, afla ca nu esti cu nimic special. Adevaratii cutezatori sunt cei care adopta, ingrijesc si se mandresc cu unul dintre animalele de mai jos.

1. Pestii piranha . Desi sunt unii dintre cei mai agresivi pesti care traiesc in apa dulce, piranha au ajuns sa fie crescuti pe post de animale de companie. Pestii provin din Fluviul Amazon si traiesc in bancuri care pot depasi 70 de exemplare. In mediul natural se hranesc cu animale pe care le devoreaza in cateva secunde. La maturitate pestii pot masoara intre 30-45 cm, in functie de specie.
Piranha si-au capatat reputatia de ucigasi, din cauza faptului ca se hranesc cu animale mult mai mari decat ei. De cele mai multe ori animalele pe care le mananca sunt vii, pestii fiind atrasi de miscarile pe care acestea le fac in apa si nu in ultimul rand de mirosul de sange, daca sunt ranite. In perioadele secetoase, cand hrana nu este suficienta, piranha nu dau inapoi de la a-si consuma semenii sau chiar puii.
Este indicat ca atunci cand optezi pentru acesti pesti sa cumperi cel putin 5 exemplare. In cazul in care optezi doar pentru doua sau trei, isi vor pierde instinctul de grup si va aparea cel teritorial. Ca rezultat, pestii se vor bate pana cand va mai ramane unul singur.
Pretul de achizitie al unui exemplar de piranha poate depasi 150 de euro, insa mai ai nevoie de un buget consistent pentru a le asigura hrana si habitatul, de o doza incredibila de curaj si de reinnoirea asigurarii medicale.
2. Tarantulele. Contrar zvonurilor care circula despre tarantule, cum ca ar fi unii dintre cei mai veninosi paienjeni si cei mai agresivi, muscatura tarantulelor nu este mortala. Acesta este asemanatoare cu cea a unei albine. Desigur, in cazuri rare, in urma unei muscaturi poate aparea socul anafilaftic.
Tarantulele incep sa prinda tot mai mult teren printre iubitorii de paienjeni si in Romania. Ele pot fi achizitionate din Pet Shop-urile specializate pe animale exotice. In fuctie de specia de tarantula pe care doresti sa o achizitionezi poati scoate din buzunar intre 50 si 1000 euro.
Nu te va astepta la usa cand vii acasa, nu iti va aduce papucii in fiecare dimineata, dar cu siguranta va alunga toti musafirii arahnofobi. Cu toate acestea, tu esti in avantaj deoarece economisesti banii cheltuiti pe farsele de 1 aprilie si Halloween.
3. Miriapozii. Aceste animale fac parte din clasa artropodelor si fiecare exemplar este compus din mai multe segmente. Pe piata se gasesc mai multe tipuri si specii de miriapode care pot fi achizitionate pe post de animale de companiie si sunt foarte apreciate de iubitorii de insecte . Miriapozii au cate 2 perechi de picioare pe fiecare segment al corpului, cu ajutorul carora se pot deplasa. In functie de specia din care provin, insectele pot fi carnivore sau ierbivore.
In caz ca nu stii exact cum arata, arunca o privire aici. Privirea blanda, aspectul armonios si usurinta in comunicare fac din acest mic monstru un animal de companie de invidiat. Nu uita ca este necesar sa il mangai in fiecare seara.
4. Maimutele Tamarin. Cu totii le indragim datorita abilitatilor excelente de a relationa cu oamenii. Daca pana acum ti-ai dorit una, dar nu ai gasit locul de unde sa o cumperi in siguranta, acum ai ocazia deoarece pet shopurile mai indraznete au inceput sa le comercializeze. Datorita dimensiunilor mici, mai sunt cunoscute si ca maimutele-veverita. Pretul unei exemplar depaseste cu putin 1000 euro
5. Porci vietnamezi pitici. In Marea Britanie porcii vietnamezi pitici concureaza deja cu pisicile si cainii pe postul de animale de companie. Aspectul dragut si dimensiunile mici ii atrag pe iubitorii de animale sa-i adopte si sa-i tina in acasa pe post de companioni. Un exemplar nu cantareste mai mult de 30 kg, iar la nastere are sub 250 g. Pretul unuia poate depasi 1.000 de euro. In prezent, in Romania sunt putini posesori de purecei vietnamezi insa, daca iti doresti unul, il poti achizitiona de la ferma de purcei vietnamezi din Mures.
6. Sconcsii. In ultimii ani sconcsii au devenit animale de companie foarte apreciate. Desi sunt cunoscuti pentru calitatile lor odorizante exercitate la nervi, cei care sunt crescuti special pentru a fi tinuti in casa sunt de-parfumati. Din pacate in Pet Shop-urile din Romania inca nu se gasesc sconcsi , insa daca iti plac provocarile, poti achizitiona unul din strainatate. Iti recomandam sa aplici terapia prin stres inainte de cumparare, pentru a te asigura daca este purtator de mirosuri sau nu.
7. Sugar Glider. Sunt animale care provin din padurile Australiei, Indoneziei si Noii Zeelande si fac parte din familia marsupialelor. Sugar Gliderii sunt o specie de rozatoare care, la maturitate, nu masoara mai mult de 15 centimetri. Animalele prezinta o membrana intre membrele inferioare si cele posterioare, cu ajutorul careia pot plana pe o distanta de aproximativ patru metri. Acestia au fost adoptati pe post de animale de companie inca de acum 20 de ani.
Daca nu ai timp sa te ocupi de pestii ucigasi, iar tarantulele si miriapozii nu te sensibilizeaza foarte tare, atunci mascota zburatoare poate fi cea mai animata optiune pentru tine.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului