Animale de companie

#caini #rase caini #rasa caini #caine mare

Cele mai mari rase de caini

Cainii de talie foarte mare sunt intotdeauna impunatori, iar cu ajutorul lor nu vei avea doar un prieten de nadejde, ci un bodyguard personal. Iata cele mai mari 5 rase de caini din lume si descopera cateva informatii esentiale despre fiecare in parte.

Mastiff

Se crede ca numele acestui caine vine din cuvantul latin massivus (masiv). Cu siguranta aceasta este o descriere potrivita pentru cainii din rasa Mastiff. Acesta este unul dintre cei mai buni caini de paza, dar in acelasi timp este un caine afectuos si pregatit oricand sa se joace cu stapanul sau.

Mastifful este un caine curajos, inteligent, docil, calm. Este devotat familiei, este prietenos, bland si bine intentionat fata de copii, iar pe straini ii accepta doar cu acordul stapanului.



Foto : dogbreedinfo.com

Great Dane

Datorita modului in care arata, acest caine este supranumit uneori "Regele cainilor". Great Dane este un caine afectos, foarte loial familiei si foarte prietenos cu copiii. Acesta este un bun caine de paza, insa este recomandat sa fie crescut la curte pentru a avea spatiu suficient.



Foto: puppydogweb.com

Mastiff Napoletan

Mastiff Napoletan este un caine folosit adesea de catre oamenii care vor sa aiba intotdeauna un gardian fioros iar in trecut a fost creat pentru a lupta in razboaie. Mastiff Napoletan este un caine care nu cunoaste frica si care ataca fara probleme daca este provocat. Chiar daca are un temperament bland si isi iubeste familie, nu este recomandat sa fie lasat in preajma copiilor pentru ca poate reactiona violent daca este iritat.



Foto: animalmagicworld.com
 

Saint Bernard

Saint Bernard sau Salvatorul Alpilor este un caine de dimensiuni impresionante. Acesta este musculos si are un corp masiv, dar cu toate acestea el este un caine loial, tandru si foarte prietenos. Despre Saint Bernard se spune ca ar avea un al sase-lea simt pentru detectarea pericolului.



Foto: petside.com

Newfoundland

Newfoundland este un caine care, pe cat de mare, pe atat de iubitor si prietenos este. Despre cainii din aceasta rasa se spune ca provin din cainii-ursi de origine scandinava, in timp ce altii sustin ca acestia provin din molossi adusi de vikingi.

Newfoundland sunt caini de paza, calmi, echilibrati si foarte devotati. Acestia nu latra foarte mult, dar actioneaza imediat ce simt ca stapanii sai sunt in pericol.



Foto: dogbreedsbook.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea