Animale de companie

#pesti #testoase #sarpe #rechini

Cele mai ciudate metode de capturare a prazii

Stiai ca mocasinul mexican - Agkistrodon bilineatus foloseste de un truc ingenios pentru a pacali victimele? Astfel, coada sa are vârful de culoare galbuie, extrem de mobil iar sarpele îl misca necontenit, facându-l astfel sa semene cu un vierme care se rasuceste pe frunze. Iata si alte animalute care folosesc metode ciudate pentru a vana:



Daca sarpele mexican isi pacaleste prada vârful cozii, testoasa aligator - Macrochelys temminckii îsi tine, la propriu, trucul în gura. Aceasta zace absolut nemiscata pe fundul apei, dar isi tine aproape permanent ciocul deschis. În vârful limbii are un apendice carnos si mobil, lung de câtiva centimetri si de culoare deschisa, contrastand puternic cu interiorul gurii. Pentru animalele-prada, apendicele-capcana pare a fi un vierme.

Rechinii Wobbegong stau nemiscati pe nisip, bazându-se pe camuflajul natural oferit de culoarea pielii pentru a se ascunde eficient. Ciudatele apendice carnoase din jurul gurii rechinilor Wobbengong au rol dublu: de a ascunde silueta rechinilor, sporind astfel efectul de camuflaj si de momeala pentru pesti si crustacei.

Dupa cum sugereaza si denumirea, pestii-unditari au pe corp niste formatiuni alungite - "unditele" - cu care... pescuiesc. Doar femelele prezinta aceste organe specializate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea