Animale de companie

#animale de companie #animale #pasari #caini #pisici #legi ciudate #legi bizare

Cele mai ciudate legi despre animale din jurul lumii

Exista o multime de legi in lume menite sa protejeze drepturile animalelor, dar si cetatenii, purtarea lesei si a botnitei la caini fiind unele dintre cele mai populare reglementari in acest sens. Cu toate acestea, unele state ale lumii au promulgat si adoptat cateva dintre cele mai absurde legi cu privire la animale, in care ursii pot fi ucisi, dar nu pot fi treziti pentru o fotografie sau cainii nu au voie sa latre nicaieri.

Interzicerea trezirii ursului pentru poze, dar nu si a uciderii lui

Sa trezesti un urs pentru a-i face o poza sau a-l filma nu este unul dintre cele mai rationale comportamente, avand in vedere pericolele la care te expui. Din acest motiv, Alaska a adoptat o lege prin care este ilegal sa recurgi la un astfel de comportament. Insa surprinzator si absurd totodata este ca in timp ce sa trezesti un astfel de animal este ilegal, este perfect legitim sa il impusti sau omori, aspect care a atras numeroase controverse in randul locuitorilor.

Interzicerea pisicilor si pasarilor sub acelasi acoperis

Autoritatile din Reed City, Michigan, SUA, au adoptat o lege prin care le interzice stapanilor de animale de companie sa aiba si pisica si pasari sub acelasi acoperis. Nu se stie care ese logica acestei legi, insa daca stam sa ne gandim putin, probabil ca pasarile sunt cele mai castigate in acest sens, intrucat scapa de riscul de a deveni "fel principal" in meniul felinelor.

Interzicerea latratului cainilor

Una dintre cele mai absurde legi adoptate vreodata este in regiunea Foxport, SUA, unde cainii nu au voie sa maraie sau latre. Te-ai gandi ca legea se aplica in spatiile publice, insa in realitate, patrupezii nu au voie sa aiba aceste reactii nicaieri, nici macar in intimitatea propriului lor camin, oricat de impotriva firii acestor animale ar fi aceasta regula.

Interzicerea fotografierii iepurilor in primele luni ale anului

Daca te afli in vacanta in Wyoming, SUA, intre lunile ianuarie si aprilie si vrei sa faci o poza unui iepuras, risti sa fii amendat. Nu intelegem de ce, dar legea interzice fotografierea acestor animale in primele luni ale anului, fara un acord scris in acest sens.

Interzicerea conflictelor dintre pisici si cainii

Iubitorii de animale din North Carolina, SUA, trebuie sa se gandeasca serios daca adopta caini si pisici sub acelasi acoperis, intrucat legea interzice luptele sau conflictele dintre aceste doua tipuri de animale.

Sursa foto: Askus.co.id

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea