Animale de companie

#pasari #papagali #animalute de companie

Cei mai frumosi papagali

Stiai ca marea majoritate a papagalilor sunt monogami, formand perechi pe viata? Papagalii sunt cele mai iubite si intalnite pasari de companie, inteligenta si frumusetea lor fascinand omul inca din timpuri stravechi. Papagalii sunt raspanditi prin toata emisfera sudica a planetei iar primele specii au fost aduse in Europa de catre carmaciul lui Alexandru cel Mare. Iata o lista cu cei mai frumosi papagali:

1 Papagalul Rosella


Papagalul Rosella (Platycercus eximus) are penele evantai albastre, penele de pe spate negre, conturate cu galben-verzui, abdomenul galben, aripile si penele laterale din coada albastre si verzi.

Este originar din Australia insa traieste si in zonele impadurite premontane, in zona de savana si in parcurile din metropole.

Sursa foto: www.palbes.com


2 Papagalul zambila


Papagalul zambila (Anodorhynchus hyacinthinus), originar din America de Sud, este cel mai mare papagal zburator din lume.

Corpul papagalului zambila este acoperit aproape in intregime cu pene albastre, cu exceptia partilor inferioare ale aripilor, care sunt negre.

Albastrul de cobalt al penelor intra in constrast cu galbenul cu care este colorata pielea din jurul ochilor si de sub ciocul inferior.

Sursa foto: www.birdbreeds.com


3 Tucanul


Tucanul (Ramphastos sulfuratus) este originar din padurile din America centrala si de sud. Este pasarea nationala a statului Belize si nu este papagal. Chiar daca de obicei traieste in salbaticie, exista oameni care cresc tucani asemeni unor papagali .

Pasarea are un cioc ce masoara aproape jumatate din lungimea corpului, colorat in galben, portocaliu, rosu, verde si negru. In general, penajul lor negru cu putin alb sau galben. Aceasta specie de pasari isi extrag lichidele din fructe si nu beau niciodata apa.

Sursa foto: www.roatan.ws


4 Papagalul Pionus


Papagalul Pionus are origine sud americana, este foarte colorat si jucaus. Exista mai multe specii iar rasele cele mai comune sunt Cap albastru si Maximillian.

Papagaul Pionus cu aripile maro este denumit pupular si papagalul-curcubeu si poate trai pana la 40 de ani. Este usor de crescut si foarte sociabil si devotat stapanilor sai astfel ca este preferat de multi iubitori de pasari.

Sursa foto: www.avesint.com


5 Papagalul Conure


Papagalii Conure sunt papagali delicate ce isi au originea in America Centrala si de Sud.

Au corpulul mic si delicat, cu penajul colorat divers, cu ciocul lor mic, gri sau negru si cu coada lunga, specifica speciei.

Papagalii Conure sunt foarte inteligeti si invata repede trucuri si ghidusii. Ingrijiti corespunzator, pot trai pana la 35 de ani.

Sursa foto: www.arizonaparrots.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea