Animale de companie

#ce viseaza cainii #vise caini #caini #animale de companie

Ce viseaza cainii cand dorm?

Ai putea crede ca stii tot ce trebuie despre prietenul tau patruped, asa ca te provocam sa raspunzi la intrebarea: “Cainii viseaza? Si daca da, ce viseaza?”.

Cainii viseaza?

Da, cainii viseaza cand dorm! Studiile au reliefat ca acestia viseaza activitatile pe care le-au desfasurat in timpul zilei. Animalele sunt complexe si viseaza ceea ce au experimentat deja.

Cainii viseaza asemeni oamenilor?

Din punct de vedere structural, creierul cainilor este foarte asemanator cu cel uman. Din acest motiv, in timpul somnului, cainii si oamenii au unde si activitati cerebrale similare. Datorita acestor unde cerebrale, cainii trec prin mai multe etape ale somnului in timpul unui ciclu standard. Ei au vise care provoaca miscarea rapida a ochilor sau somnul REM, moment in care ii putem vedea rasucindu-se in timp ce dorm.

Ce viseaza cainii?

Desi nu exista un consens stiintific in acest sens, cel mai probabil, cainii viseaza la activitatile de zi cu zi cum ar fi alergarea dupa pasari, alergarea dupa veverite sau interactionarea cu stapanul sau cu alti caini.

Cainii viseaza cand se misca sau fac zgomot in somn?

Unele din semnele obisnute ale visului unui caine includ incordarea, tremurarea, murmurul, latratul sau chiar alergarea. Desi nu se stie exact la ce viseaza cainii, comportamentul lor in timpul somnului ar putea fi corelat cu ceea ce traiesc in somn. De exemplu, daca el latra in somn, este posibil sa viseze o veverita vazuta intr-un copac.

Unii caini viseaza mai mult decat altii?

Marimea unui caine joaca un rol important in modul in care viseaza. Cainii de talie mica sau catelusii, viseaza des si repede. Ei pot avea vise de 60 de secunde la fiecare 10 minute. Cainii mari, insa, viseaza mai rar si au vise mai lungi. Ei pot avea un vis de cinci minute si apoi o ora de somn fara vise.

Cainii au cosmaruri?

Asemeni oamenilor, canii pot avea si cosmaruri. Cosmarul acestora avea legatura cu un eveniment traumatic pe care l-au experimentat in trecut, sau cu o teama sau frica pe care o manifesta adesea. Semnele care indica cosmarul unui caine ar putea fi rasucirile, schlelalaitul, tanguirea sau alte sunete de suferinta. Daca stii ca nu se va trezi brusc, poti sa il mangai cu blandete si sa ii vorbesti pentru a-l ajuta sa iasa din cosmar.

Atentie, insa. Daca el prezinta semne intense de frica sau agresiune in timpul somnului, scotandu-l brusc dintr-un somn adanc in care se simte agresat, risti sa te atace si sa te muste. In multe cazuri, lasarea cainelui in pace cand are un cosmar este alegerea cea mai buna. Poti sta langa el pentru a-l mangaia, dar numai dupa ce s-a trezit singur.

Daca observi ca prietenul tau are deseori cosmaruri din senin este recomandat sa il duci la veterinar pentru a verifica daca nu cumva exista o problema medicala la baza acelor vise neplacute.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea