Animale de companie

#animale #iepure #ingrijire iepure #hranire iepure

Ce trebuie sa stii despre ingrijirea iepurelui

Tocmai ai devenit proprietarul unui iepure, insa nu stii nimic despre ingrijirea acestui animal? Vestea buna este ca procesul de ingrijire nu este deloc greu, iar in ceea ce priveste mancarea vei avea intotdeauna o multitudine de optiuni.

Iata cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stii dspre ingrijirea iepurelui.

Curatarea iepurelui

In primul rand este foarte important sa tii minte o regula foarte importanta: nu trebuie sa faci baie iepurelui, decat in situatuia in care acesta este foarte murdar, iar baia este unica solutie. Animalutul se va curata intotdeauna singur, iar daca nu va fi tinut intr-un loc murdar, nu va avea cum sa aiba blana murdara. Cel mult poti curata blana iepurelui cu un prosop umezit sau cu un servetel umed.

Nu trebuie sa te surprinda faptul ca iepurele are un comportament bizar dupa procedeul de curatare. Acesta nu este un lucru care sa-i fie pe plac si probabil nu va mai dori sa vina in bratele tale pentru cateva ore.

Chiar daca nu are nevoie de baie, unghiile iepurelui trebuie scurtate din cand in cand (cu foarte mare atentie), iar urechile curatate in interior.

Hranirea iepurelui

Iepurii sunt animale vegetariene si consuma cu placere fructe si legume proaspete, dar mai ales verdeturi. Fa-i iepurelui un meniu alcatuit din morcovi, ardei gras, rosii, mere, gutui, salata verde, frunze de varza, patrunjel, paine uscata etc. De asemenea, in pet-shopuri vei gasi mancare speciala pentru el, formatata din tot felul de boabe vegetale. Daca este posibil,
ofera-i periodic iepurelui fan si iarba proaspata, dar mai ales lucerna. Acestea contin proteine si calciu, care furnizeaza energie iepurelui, mai ales in primul an de viata.

Adapostul iepurelui

Pentru ca este un animal cuminte si ascultator, iepurele nu are neaparat nevoie de o cusca. Este totusi recomandat sa ii faci acestuia un culcus, intr-o cutie. In cutie trebuie sa existe fan si o bucata de lemn pe care iepurele sa isi toceasca dintii si unghiile. Curata si spala aceasta cusca o data la cel putin trei zile, maia les daca animalul obisnuieste sa isi faca nevoie in aceasta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului