Animale de companie

#necesitati pisica #nevoi pisica #animae de companie #ingrijire pisica #pisica

Ce isi doreste cu adevarat o pisica, dar nu poate sa iti spuna

Pisica ta nu isi doreste prea multe lucruri si se poate multumi si cu foarte putin, atat timp cat ii permiti sa doarma si sa toarca cat e ziua de lunga, ii asiguri acces la mancare si apa din belsug si stie ca se bucura de dragostea si devotamentul ta neconditionate. Totusi, daca vrei sa o faci mai fericita, poti lua in considerare urmatoarele sugestii.

Un culcus adecvat pentru pisici

Pisica ta adora locurile stramte si intunecate in care se poate ascunde. Daca ii poti face rost de un culcus asemanator unei mici pesteri, o vei face extrem de fericita. Acesta va deveni imediat locul ei preferat unde sa va putea ascunde atunci cand vrea sa ramana singura si sa se simta in siguranta.

Decoruri pe care sa le poata escalada

Probabil deja stii ca pisica este un alpinist inascut si ca adora sa se catere. Daca nu ai deja un loc special conceput pentru a-i permite aceasta placere, pisica se va catara pe mobila sau, de ce nu, in bradul de Craciun. Un decor care se poate escalada promoveaza exercitiile fizice de care pisica are nevoie si, totodata, o stimuleaza mental.

Litiera potrivita

Asigura-te ca litiera pisicii tale este una adecvata in care se simte in siguranta si confortabil. Aceasta trebuie asezata intr-un loc linistit, dar nu ascuns. Este de preferat un recipient mare, deschis, care sa permita pisicii intarea si iesirea fara greutate.

Un loc insorit de dormit

Pisicile adora soarele atat de mult, incat ar putea sa doarma sub razele lui zile in sir, fara sa se plictiseasca. Ea va alege locurile calde si confortabile pentru a dormi, iar zonele insorite sunt cele mai placute.

Curata-i litiera zilnic

Pisica ta ar prefera sa ii cureti zilnic litiera. Se va simti mult mai bine intr-un spatiu curat in care sa isi faca nevoile. Totodata, va apecia oricand o litiera in plus, daca spatiul iti permite. Daca ai mai multe pisici, ia in calcul sa oferi fiecareia propria litiera.

Sa stea in bratele tale, dar numai cand vrea ea

Stiu ca adori sa iti imbratisezi pisica si sa te bucuri de torsul ei. Cine nu vrea asta?! Pisica ta adora si sa fie stransa in brate, dar va trebui sa ii permiti sa aleaga momentul. Poti incerca sa asezi langa tine o patura moale sau obiecte pe care pisica le adora si sa astepti sa ti se alature. Magia dintre voi va incepe odata cu primul tors.

Comunicarea vizuala

Comunicarea cu pisica ta poate fi dificila. In general, nu este la de usor de citit ca un caine si pare sa nu inteleaga cu adevarat limbajul uman. Dar un lucru este sigur ca il intelege perfect - contactul vizual. Atunci cand ai contact vizual cu pisica ta si ii oferi o privire lunga si clipesti, ii transmiti dragoste. Pisica iti va raspunde cu acel clipit lung, prelungit - este modul in care iti arata ca se simte iubita si in siguranta in preajma ta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea