Animale de companie

#iepure #ingrijire iepure #adoptie iepure

Ce ar trebui sa stii daca vrei sa cresti un iepure

Cresterea unui iepure pe post de animal de casa nu este un lucru tocmai rar, mai ales ca iepurasii se gasesc acum si la petshopuri si sunt cu adevarat adorabili. In plus, copiii ii adora si le-ai face o mare bucurie daca i-ai incuraja sa aiba grija de un astfel de animal.

1. Inainte sa achizitionezi un iepuras de casa, afla daca este careva dintre membrii familiei alergic la iarba. Daca da, atunci este foarte probabil sa fie alergic si la trifoi, care este alimentul de baza din dieta iepurelui.

Daca vrei totusi sa ai un iepure in casa, ai putea stabili ca hrana si curatarea culcusului sa le faca cineva care nu are astfel de probleme.

2. Obisnuiesti sa iesi deseori in weekend din oras? Daca le este oferita mancare si apa din belsug,iepurii de casa pot fi lasati singuri pana la doua zile, mai ales daca acest lucru se intampla ocazional.

Daca lipsesti de acasa perioade mai mari de timp, ai doua alte variante. Ori ii faci rost de o cusca si il iei cu tine. Ori vorbesti cu o cunostinta, ruda sau vecin care sa vina si sa-i dea de mancare in acest interval.

Retine, totusi, ca iepurii de casa depind de oameni nu numai pentru mancare si bautura, ci si pentru companie si sufera daca sunt lasati singuri. Cu atat mai mult cu cat au fost crescuti in compania oamenilor si au invatat sa se joace cu acestia.

3. Ai alte animale care ar putea rani iepurele? Foarte multi caini si pisici se inteleg perfect cu pacifistul si calmul iepure, dar nu toti. Daca ai deja un animal de casa, ia in considerare faptul ca acesta ar putea deveni oricand gelos si ar putea ataca iepurele, care nu are insinctele sale de conservare si nu intelege foarte bine anumite limite sau tipuri de comportament. Asadar, ia in considerare aceste detalii iniante sa aduci iepurasul acasa.

4. Esti dispus sa-ti transformi casa partial sau total pentru a fi sigura pentru un iepure? Este de la sine inteles ca iepurele nu poate sta tot timpul inchis in culcusul sau cusca lui si trebuie lasat sa alerge in spatii generoase. Asta inseamna ca ar trebui sa-i lasi acces in casa, dar sa ii restrictionezi accesul care cabluri, locuri stramte, gauri de aerisire etc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea