Animale de companie

#acvariu #pret #pesti

Cat costa un acvariu

Expertii Feng Shui sustin ca un acvariu in casa aduce bunastare si fericire intregii familii. De asemenea, un acvariu poate constitui o piesa centrala de amenajarea a locuintei. Pretul unui acvariu variaza in functie de marime si de accesoriile incluse. Iata cateva preturi orientative pentru fiecare componenta principala a unui acvariu:


1 Acvariul propriu-zis


Acvariu poate avea diferite dimensiuni si forme. Pretul unui acvariu simplu, de 30 L, cu forma rotunda sau dreptunghiulara e cuprins intre 60 si 120 RON.

Un acvariu de 160 l cu dimensiunile 100x40x40 cm cu geam de 6 mm si intarituri pe lungime costa circa 200 RON.

Pentru un model de 200 l cu geam de 8 mm vei plati circa 300 RON.

Este bine sa stii ca exista acvarii cu accesorii incorporate. Astel, pentru un model cu dimensiuni 50/40/25 echipat cu filtru intern tip cascada, incalzitor, neon si capac vei plati circa 250 RON.

Daca iti doresti un acvariu gata echipat cu dimensiune mai mare vei plati cu 100 pana la 500 RON in plus, in functie de acest criteriu.

De asemenea, exista pe piata acvarii incorporate in piese de mobilier, cu rafturi si dulapioare, a caror pret este de circa 1.500 RON.

Acvariile incasabile complet in peret sunt cele mai costisitoare insa acestea au control automatic astfel ca temperatura, lumina, filtrare, hranirea pestilor se face prin programare. Un astfel de model de acvariu de 288x15x60 cm costa circa 5.500 RON.


2 Filtrul


Orice acvariu are nevoie de un filtru care sa creeaze un circuit continuu si sa pastreze apa curata. Excrementele pestilor sunt descompuse printr-un proces biologic iar bacteriile raman prinse in materialul filtrant.

Filtrele interne nu sunt cele mai eficiente intrucat buretele este destul de mic si nu poate curata apa foarte bine dar au avantajul ca sunt foarte ieftine. Pretul lor incepe de la 15 RON. Majoritatea filtrelor interne sunt dotate cu un furtun ce introduce aer sub forma de bule in acvariu astfel ca nu mai este nevoie de instalarea unei pompe de aer.

Filtrele externe, mult mai eficiente, sunt asezata in afara acvariului si sunt recomandate pentru acvariile cu dimensiuni mai mari. Pretul lor este mai mare decat al unui filtru obisnuit si incepe de la circa 100 RON.


3 Incalzitorul


Acest dispozitiv are rolul de a mentine o temperatura constanta in acvariu si este indispensabil pe timpul verii. Variatiile bruste de temperatura pot chiar duce la decesul pestilor astfel ca este recomandat sa-ti dotezi acvariul cu un astfel de dispozitiv.

Pretul unui incalzitor pentru acvariu variaza intre 20-100 RON. Cele mai ieftine incalzitoare sunt cele fara termostatat dar nu sunt recomandate intrucat nu poti avea un control asupra temperaturii.


4 Termometru

Si termometrul este un dispozitiv necesar unui acvariu. Exista doua tipuri de termometre. Cele care se lipesc pe geamul exterior al acvariului costa mai putin, pretul lor pornind de la 5 RON, insa nu sunt foarte precise si au o durata scurta de viata, de circa un an.

Pretul unui termometru care se fixeaza pe peretele interior al acvariului variaza de la 20-80 RON, in functie de model. Unele modele sunt digitale si pot fi setate sa porneasca o alarma in momentul in care temperatura depaseste o anumita valoare.


5 Alte accesorii


In functie de nevoile tale, poti monta la acvariu un hranitor automat care costa circa 150 RON sau un temporizator de lumina, care este ceva mai ieftin, circa 30-50 RON. De asemenea, vei avea nevoie si de un furtun pentru schimbat apa din acvariu a carui pret nu depaseste de regula 10 RON.

La toate aceste costuri se adauga pretul pestilor. Daca unele exemplare de pesti costa circa 3-4 RON, altele, cu aspect exotic, pot ajunge si la 100 RON per bucata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului