Animale de companie

#remedii naturiste #caini #ingrijire caine #tratamente naturiste #raceala caine

Cainele tau a racit? 4 remedii naturiste cu efect garantat

Raceala sau gripa canina este o afectiune la fel de patimasa si incomoda ca si cea umana. Se manifesta prin aceleasi simptome ca la oameni si isi face de cap in organismul catelului suficiente zile cat sa-l sleiasca de puteri. Pentru a alunga mai repede raceala sau gripa din organismul patrupedului, dar si pentru a-i intari imunitatea si a-i oferi energia necesara pentru a invinge virusul, bazeaza-te pe siguranta si eficacitatea catorva remedii naturiste!

In cazul in care gripa sau raceala catelului este usoara si manifesta doar putina febra sau tuse, tratamentele naturale sunt mai recomadate si eficiente decat cele medicamentoase pentru a-ti pune patrupedul pe picioare.


1. Argintul coloidal

Argintul coloidal este un remediu naturist eficient pentru caini, in caz de gripa, intrucat are efecte antimicrobiene puternice. Acestea previn aparitia complicatiilor in cazul acestei viroze.

Daca este administrat necorespunzator sau in cantitati abuzive, argintul devine periculos pentru sanatatea animalului. De aceea, daca vrei sa folosesti acest remediu naturist pentru tratarea racelii patrupedului, consulta-te cu un veterinar in privinta dozelor corespunzatoare si sigure pentru el.


2. Baia cu aburi

Catelul are nasul infundat si respira greu? Nu apela direct la medicamente sau spray-uri nazale inconfortabile pentru animalut. Mergi in baie, da drumul la apa fierbinte si inchide usa. Dupa ce s-a strans suficient abur, baga catelul in baie si lasa-l sa stea acolo cateva minute. Aburul va actiona ca un decongestionant, eliberand rapid caile respiratorii ale acestuia.


3. Mierea

Si cainii pot beneficia de pe urma proprietatilor antimicrobiene, antiinflamatoare si calmante ale mierii in cazul simptomelor incomode de gat iritat sau tuse. In plus, mierea formeaza un strat protector pe mucoasa gatului, evitand infectiile recurente si recidivarea simptomelor de durere, gat rosu sau tuse.

Administreaza-i cainelui cate o lingurita de miere, de 2-3 ori pe zi. Daca refuza mierea din lingurita, dilueaza-i-o in putin lapte sau apa.


4. Umidificatorul

Aerul uscat agraveaza simptomele virozelor respiratorii la caini. De aceea, pentru a elibera caile nazale blocate si a ameliora tusea sau gatul iritat, este important ca aerul din casa sa fie umed, pentru a-i permite patrupedului sa respire in voie. Umidificatoarele de camera ajuta catelul sa respire mai bine si sa se odihneasca corespunzator pe timpul noptii, in timpul racelii sau gripei.

Sursa foto: Tierarzt-leiselheim.de

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului