Animale de companie

#pisica #alimentatie #pericole #caine #animale #animale de companie

ATENTIE! Mancarurile de sarbatori, pericol pentru animalele de companie!

Medicii veterinari atrag atentia ca mancarurile specifice meselor de sarbatoare  sunt deosebit de nocive pentru animalele de companie.

 

Medicii avertizeaza stapanii de caini si pisici sa nu se lase convinsi de privirile cainilor si pisicilor cu ochi goi, cand cersesc ceva de mancare. Acestea nu trebuie sa primeasca sarmale, carnati, fripturi sau alte preparate destinate oamenilor, deoarece sunt extrem de nocive.

Animalele care primesc astfel de alimente pot suferi indigestii alimentare grave. Avertismentul medicilor vine dupa ce s-au confruntat in aceasta perioada cu astfel de cazuri, care au ajung la medic in stare grava din cauza alimentatiei neadecvate. Din pacate, unele animalute nu au mai putut fi salvate.

“Mancarurile traditionale de sarbatori pot fi fatale pentru animalele de companie”, avertizeaza medicii veterinari. “Multi stapani se lasa pacaliti si le dau cainilor sa guste sarmale, friptura sau tort fara sa stie cat rau le pot face. Alimentele condimentate si zaharul pot fi fatale pentru necuvantatoare.”, sustin medicii.

Specialistii atrag atentia ca un singur moment de slabiciune va poate strica momentele de bucurie. Desi suntem tentati sa rasfatam animalele de companie cu bucatele traditionale, bunele intentii pot duce la decesul necuvantatoarelor.

Daca nu te poti abtine sa nu ii oferi animalului de companie o gustare cand vine sa cerseasca, cel mai bine este sa iei cu tine gustari speciale pentru animale sau bobite de mancare pentru acestea si sa i le oferi pe acelea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului