Animale de companie

#insula pisicilor #Aoshima #pisici #insula #japonia #animale de companie

Aoshima, insula pisicilor

Insula Aoshima din Japonia este denumita si insula pisicilor. Si asta deoarece pe insula traiesc peste 120 de pisici, in timp ce populatia umana nu depaseste 22 de persoane, din care doar 15 sunt rezidenti permanenti.

In trecut Aoshima era locuita de peste 900 de persoane. Dupa terminarea celui de-al doilea Razboi Mondial, acestia au abandonat insula.

Pisicile au fost aduse initial de localnici pentru a scapa de soarecii care distrugeau vasele pescarilor. Neavand dusmani naturali pisicile au inceput sa se inmulteasca necontrolat.

In timp, pisicile si-au gasit adapost in casele abandonate de pe insula, dar si in casele localnicilor.

Fiind situata la 30 de minute de mers cu feribotul, de coasta prefecturii Ehime, insula a devenit in timp o adevarata atractie pentru iubitorii de pisici. Desi pe insula nu exista niciun hotel, restaurant sau macar un magazin de unde sa iti poti achizitiona o sticla de apa sau un suc, turistii nu sunt deranjati de acest aspect.

Multi dintre turisti profita de ocazie pentru a face plaja si a inota in apele limpezi ce inconjoara insula.

Presa japoneza relateaza ca pisicile de pe insula risca sa sufere de obezitate, din cauza gustarilor pe care vizitatorii le aduc special pentru ele. Insa, datorita stilului de viata activ pe care il au felinele, momentan nu sunt in pericol.

“Sunt o tona de pisici aici, iar multe dintre acestea vin (n.r. - la turisti) pentru a fi hranite, ceea ce este azmuzant. Imi doresc sa revin!”, declara, Makiko Yamasaki, unul dintre turisti.

Daca ajungi in Japonia rezerva-ti o zi pentru a vizita insula. Nu uita sa-ti iei la tine niste sandwichuri, apa si niste gustari pentru pisici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare