Animale de companie

#urs polar #rechin #leopard #bufnita #cameleon #broasca testoasa #vipera

Animale care se camufleaza perfect

Putini stiu ca animalele au abilitatea de a imita plantele, pamantul sau chiar alte animale pentru a vana, a se ascunde sau a supravietui mai usor. Iata cateva animale care sunt special inzestrate de natura pentru a deveni invizibile si a se camufla perfect.



1 Cameleonul


Contrar credintei populare, cameleonul isi schimba culoarea numai cand sunt in pericol iminent. Cu toate acestea, culoarea normala a pielii lor este un verde deschis care ii ajuta sa se ascunda de dusmani, chiar si in momentele mai putin periculoase.


2 Leopardul


Cu blana lor plina de pete, ca sa-i ajute sa se ascunda in vegetatie in timpul zilei sau perfect negri (ca sa se condunfe cu natura, pe timpul noptii), aceste feline elegante, dar si periculoase sunt maestrele camuflajului. Leoparzii pacalesc usor iepuri, bivoli tineri si maimute care nu au nici o sansa in fata unui atac surpriza.


3 Ursul polar


Complet alb si asemanator cu zapada, ursul polar se ascunde astfel de oameni sau ceilalti ursi polari. Haina lui de blana naturala ii este aliatul ideal, numai nasul si labele negre ies in evidenta in decorul din zonele inghetate de langa Oceanul Arctic.


4
Broasca testoasa


Daca te aflii in pielea unui pestisor, ar fi bine sa te uiti de doua ori cand vezi o piatra mare. Ar putea fi o broasca testoasa. Exista sute de specii de broaste testoase care folosesc camuflajul pentru a-si prinde prada si a se feri de marii pradatori cum sunt crocodilii.


5 Bufnita polara


La fel ca si ursul polar, aceasta pasare a fost tare inspirata sa aiba pene complet albe, ca sa se piarda usor in imensul de gheata. Astfel, bufnita sta la adapost de vulpi si lupi, dar isi ocheste foarte usor prada.


6 Rechinul Wobbegongs


Il gasesti in apele din Australia si Noua Guinee, iar corpul sau imita fundul apei, avand pete si dungi care seamana cu pietrele si coralul. Acest tip de rechin, mai are, insa, chiar si o barba care imita perfect algele, astfel incat prada care inoata prin fata gurii lor nu are nici o sansa.


7
Vipera Gabon


Pentru a se ascunde de prada lor, viperele Gabon, unele dintre cele mai veninosi serpi din lume, pofita la maxim de pielea lor maron-gri, care seamna perfect cu un strat de frunze uscate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea