Animale de companie

#salvare #ambulanta #spital #urgente #numere #medic #medic veterinar #veterinar

Ambulante si spitale de urgenta

De multe ori, stapanii de animale intampina dificultati cand animalul sau se imvolnaveste, se raneste sau devine apatic. Cel mai bine este sa te gandesti din timp ca este posibil sa apara unele situatii nepravazute in toiul noptii, cand nu poti pleca cu el la un cabinet. In aceste situatii cel mai bine este sa chemi salvarea sau sa cunosti un cabinet veterinar dechis non-stop aproape de casa ta, eventual un spital care sa acorde animalului ingrijiri in cel mai scurt timp posibil.

1 Spitale

1. Marcovet

Unul dintre spitalele veterinare din tara si cel mai modern la ora actuala este MarcoVet. Acesta este situat in Cartierul Pipera de langa Bucuresti.

MarcoVet se ridica la standardele europene fiind utilat cu aparatura medicala de ultima ora si tehnologii medicale moderne, unice la noi. Echipa de medicii de la MarcoVet, este una dintre cele mai profesioniste la ora actuala pe piata romaneasca. Mediciilor le-au fost trimise unele cazuri grave din afara tarii pentru a fi tratate.

Spitalul dispune de sectii separate unde se pot face: ecografie, endoscopie, laparoscopie de diagnostic si minimi interventii, analize complete realizare cu ajutorul unei aparaturi computerizate. De asemenea, mai dispune de cabinete stomatologice, fizioterapie, chirurgie si testari rapide pentru boli infectioase si parazitologice si multe alte diagnosticari si examinari.

Conform site-ului oficial, in spital se pot realiza urmatoarele investigatii: „Endoscopie realizata cu un aparat Karl-Storz, care permite efectuarea esogastroduodenoscopiei si a colonoscopiei ca metode de diagnostic, prelevare de probe si tratament. Analize complete de laborator realizate cu urmatoarele aparate computerizate: un analizor de hematologie Hemastar III care determina 18 parametri si 3 histograme, un analizor automat de biochimie ACE - Alfa Wassermann care determina 29 de parametri biochimici cu o viteza de lucru de 180 teste colorimetrice /ora , capacitate de programare a cel putin 200 de teste, analizor biochimic urina Procket-Chem care determina 10 parametri”.

Spitalul mai este dotat cu o sala de nasteri, prevazuta cu incubator pentru nou-nascuti si stationar prevazut cu 35 locuri pentru catei si 15 locuri pentru pisici. De asemenea, mai au un stationar pentru animale cu boli transmisibile care are 15 locuri pentru caini si 10 pentru pisici.

2. Kronveter

Un alt spital din tara, este Kronovet, din Brasov.

“Clinica veterinara KronVet detine doua stationare, un stationar in care sunt internati pacientii pentru retrezire postoperatorie, cu boli medicale avand spatii individuale de internare pentru caini si pisici, masa de tratamente pentru animalele internate. Al doilea stationar este destinat animalelor internate avand boli infecto-contagioase fiind dotat cu boxe individuale de cazare si filtru de sterilizare al mediului cu ultraviolete”, declara oficialii KronVet.

Spitalul este prevazut cu un laborator propriu de analize, o sala preoperatorie si un bloc operator. „Blocul operator este dotat cu o masa hidraulica, aparat de narcoza si respiratie asistata, lampa scialitica, bisturiu electric, electrocauter, aspirator chirurgical, permitand efectuarea interventiilor chirurgicale in cele mai bune conditii de sterilitate”, adauga oficialii KronVet.

De asemenea, spitalul mai este dotat cu trei sali de consultatie si tratament si un salon de ingrijire si toaletare.

2 Ambulanta

1. Veterinar la Domiciliu

„Veterinar la domicilui” este un serviciu de ambulanta veterinara care ofera asistenta medicala de urgenta24 de ore din 24 la tine acasa. De asemenea, poti apela la serviciile de ambulanta veterinara si pentru toaletare, consultatii periodice sau consiliere.

Numele la care poti suna sunt: 0740.084.277 sau 0722.807.273

2. SpeedVet

SpeedVet are un serviciu de ambulanata NON-STOP, pentru urgente veterinare la domiciliu, tratamente, recoltari de probe, consultatii si transport specializat. Ambulanta este dotata cu tub de oxigen, trusa pentru desocarem pulseximetru, dispozitive de imobilizare a animalelor agresive, perne incalzite chimic pentru animalele hipotermice, medicatie de urgenta, climatizare.

„Asiguram asistenta medicala veterinara de urgenta cu cea mai dotata ambulanta veterinara din Romania si personal pregatit in Olanda si Romania. Dupa stabilizarea pacientului va fi transportat catre cea mai apropiata clinica veterinara contractata de serviciul nostru sau catre medicul curant, daca este cazul”, declara specialistii SpeedVet.

Numarul la care poti suna: 0730.608.608

3. Marcovet

„Serviciul de Ambulanta Veterinara MarcoVet ofera ingrijire medical veterinara de urgenta la domiciliul apelantului la numarul 9881, 24 de ore din 24, eliminand astfel stresul de transport la care este supus animalul, eventualele inconveniente in ceea ce priveste transportul si refuzul firmelor de taxi de a efectua cursa cu dumneavoastra si companionul dumneavoastra, precum si cele ce rezulta din murdarirea masinii personale in situatii deosebit de grave. Ambulanta este deplasabila oriunde in Bucuresti si in afara acestuia, in functie de necesitate”, declara oficialii MarcoVet.

Medicul de serviciu pe ambulanta stabileste un diagnostic prezumtiv si apreciaza gravitatea cazului. El va transporta animalul in sistem de urgenta sau va efectua interventia de urgenta pe loc.

Poti apela la serviciile ambulantei MarcoVet si pentru toaletare, vaccinari periodice, tratamente la domiciuliu sau consiliere medicala.

Numarul la care poti suna: 9881

4. Di-Vet

Cabinetele Di-Vet, dispun de doua ambulante complet echipate pentru cazurile de urgenta. Ambulantele sunt disponibile 24 din 24 si este deplasabila orinde in Bucuresti, dar si in afara acestuia.

„ Ambulanta poate fi solicitata pentru cazuri de urgenta, sau pentru consultatii si / sau tratamente in derulare, la domiciliul clientului. Deasemenea, serviciul de ambulanta poate fi solicitat pentru transportul unui animal fie la una din clinicile DI-VET, fie catre o locatie anume dorita de proprietar, in situatia in care acesta nu dispune de un mijloc de transport personal”, declara oficialii Di-Vet.

Numerele de telefon la care poti suna sunt: 0727.60.62.62 sau 078U.R.G.E.N.T.A ( 0788.743.682 )

3 cabinete veterinare Non-stop

1. ZOOVET: Consultatii, tratamente, vaccinari, asistenta la nastere, interventii mica chirurgie.

Adresa: Str. Magura Vulturului nr.28, sector 2, Bucuresti

Telefon: 0762.280.675; 0722.950.706

2. VETHELP analize, radiografii, tratamente, vaccinari, deparazitari, interventii chirurgicale

Adresa: Bd.Dacia nr.136

Telefon: 021.211.25.64

3. DAISY-VET - deparazitari, vaccinari, tratamente, perfuzii, examene laborator,interventii chirurgicale

Adresa: Str. Aviator Alexandru Serbanescu Nr. 34, Bl. 18A, sector 1, Bucuresti
Telefon: 021.233.37.14; 0744.270.571

4. VETSANA - cabinet veterinar, chirurgie, obstretica, medicina interna, analize si sange, analiza urina, microcipuri, pasaport, ecografie, dermatologie, vaccinari

Adresa: Bd. Basarabiei 3, sector 2, Bucuresti

Telefon: 021.326.75.00; 0724.280.295; 0744.817.096

5. CLINICA ARMENEASCA: consultatii, tratamente, chirurgie, analize, urgente, hematologie, vaccinari

Adresa: str. Armeneasca nr.34 sector 2, Bucuresti

Telefon: 021.211.20.72; 0723.667.213

6. CENTROVET:
- consultatii, analize, radiografii, tratamente, vaccinari, deparazitari, chirurgi, obstretica, ginecologie, radiologie, fizioterapie

Adresa: sector 3 (zona P-ta Alba Iulia), Bucuresti

Telefon: 021.322.48.41; 0742.145.864

7. TETRAVET: - cabinet si farmacie veterinara, pet-shop. Hrana, accesorii, deplasari la domiciliu. Non- stop pentru urgente. Analize de laborator. Cosmetica felina si canina.

Adresa: Sos.Giurgiului nr.126A, bl.16,sc.1, ap. 4, sector 4, Bucuresti

Telefon: 021-450.25.27; 031-805.66.39; 0722.695.622


8. COMIVET: - Consultatii, oftalmologie, stomatologie, vaccinari, ginecologie, insamantari artificiale, dermatologie, oncologie, tramatente anticancer, analize.

Adresa: B-dul Chisinau nr. 6-8, sector 2, Bucuresti.

Telefon: 0722.686.903; 0788.125.440

9. CRIVET: - Consultatii si tratamente chirurgicale, chirurgie, ortopedie, vaccinari, analize, consiliere, dermatologie.

Adresa1: str. Baba Novac nr. 14, bl. N2, sc. A demisol sector 3, Bucuresti

Telefon: 021.324.24.72

Adresa2: str. Padurea Craiului nr, bl,B2, sc A, parter, Bucuresti

Telefon: 021.643.23.83


10. BIOVET:
- consultatii medicale, interventii chirurgicale, imunizari, stomatologie, antiparazitare, ecografii, tratamente homeopatice, tratamente curente si laser-terapie, diagnostic de laborator.

Adresa: Str. Sebastian nr. 211-B, sector5, Bucuresti.

Telefon: 021.410.34.69; 021.410.32.80; 021.411.60.54



Alte articole care te-ar putea interesa:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea