Animale de companie

#hrana caini #ciocolata #lapte #alcool #caine #carne

Alimente periculoase pentru caini

Alimentele pe care le oferi cainelui trebuie sa fie alese cu mare grija. Este adevarat ca patrupedul pofteste la tot ce mananci tu, insa acest lucru nu inseamna ca este in regula sa ii oferi tot ce doreste.



Iata o lista de alimente care nu trebuie sa intre in meniul catelului tau:


1 Ciocolata


Ciocolata contine teobramina, un ingredient care poate provoca voma, diaree , gafaieli excesive, convulsii, hiperactivitate, ritm cardiac anormal si chiar moarte in cazul cainilor. Desigur, efectele negative depind si de cantitatea de ciocolata consumata, dar si de tipul acesteia.

De exemplu, ciocolata alba nu este foarte nociva, spre deosebire de cea neagra, cu un continut mare de cacao. Totusi, acest lucru nu inseamna ca ciocolata alba este permisa - aceasta contine zahar care il poate agita pe catel.

Din aceeasi categoria cu ciocolata face parte si cofeina.


2 Alcool


Consumul de alcool poate provoca patrupedelor varsaturi, diaree, lipsa de coordonare, probleme de respiratie, coma si chiar moarte. Nu lasa la indemana cainilor produse pe baza de alcool. Astfel, vei evita momentele tragice.


3 Ceapa, usturoi, arpagic


Indiferent de forma in care ii servesti aceste legume, cainele va avea de suferit. Alimentele respective contin tiosulfat, un ingredient care irita sistemul gastro-intestinal si care deterioreaza celulele rosii. Astfel, cainele tau se poate imbolnavi grav si iremediabil.


4
Aluat


Aluatul pe care il prepari pentru paine sau cozonac nu este un aliment bun pentru caini (nici pentru oameni). Explicatia este una foarte simpla: drojdia poate continua sa creasca in stomacul cainelui, provocand acestuia balonare, dureri stomacale, gaze si chiar ruperea intestinelor.


5
Carne cruda


Desi exista controverse in jurul acestui subiect, trebuie sa fii constient de faptul ca este o sansa foarte mare sa existe bacterii in carnea cruda. Din acest motiv, este recomandat ca aceasta sa fie fiarta inainte de a fi data catelului.


6 Lapte


Desi laptele nu este un aliment nociv, el poate provoca balonare, gaze, diaree si alte tulburari digestive. Aceasta situatie este valabila pentru toate lactatele.


Alte alimente interzise :

  • oase de peste;
  • oase mici de pui;
  • avocado;
  • nuci de Macadamia ;
  • boabe de porumb;
  • carne de somon si pastrav;
  • paine (se poate da numai in cantitati mici).
     

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului