Animale de companie

#animale de companie #caini #rase de caini #shih tzu #bichon maltez #boston terrier #yorkshire terrier #bichon frise #affenpischer

Ai alergie la parul de caine? Iata 6 rase de catei care nu naparlesc!

Iti doresti sa adopti un catel simpatic, dar parul care ii cade si se imprastie pe toate lucrurile din casa este unul dintre motivele care te impiedica sa pui in practica aceasta decizie? Nu lasa acest lucru sa stea in calea visului tau! Exista cateva rase simpatice si dragalase de catei care te scapa de aceasta problema, intrucat nu naparlesc!


1. Shih Tzu

Shih Tzu este una dintre rasele de caini care te scapa de neplacerea de a aduna smocuri de par de prin casa. Cainii care apartin acestei rase nu naparlesc, desi au o blanita bogata. Este recomandata perierea zilnica a parului Shih Tzu-ului, pentru a evita formarea caltilor.


2. Boston Terrier

Boston Terrierul este animalul perfect pentru a vietui intr-un apartament, intrucat este simpatic, prietenos, jucaus si nici nu lasa urme de par prin casa. Desi are o blanita pufoasa si simpatica, cateii din aceasta rasa nu naparlesc.


3. Bichon Maltez

Pe cat de frumusel si dragalas este simpaticul Bichon Maltez, pe atat de pretentioasa este ingrijirea lui. Chiar daca trebuie sa fii atenta la ce ii dai sa manance, cand il duci la medic si cum il speli, macar scapi de grija parului nedorit de prin casa, intrucat este una dintre rasele care nu naparlesc.


4. Yorkshire Terrier

Yorkshire-ul Terrier este un alt catel in ingrijirea caruia nu te vei lovi de naparlire si adunat smocuri de par de pe jos. Este considerata una dintre rasele hipoalergenice de caini, care pot fi adoptate de persoanele care au reactii alergice la parul acestor animalute.


5. Affenpischer

Supranumit si "cainele maimuta", simpaticul patruped din rasa Affenpischer este solutia ideala pentru iubitorii de patrupede care sunt alergici la par sau care, pur si simplu, isi doresc un animalut care nu naparleste.


6. Bichon frise

Exista mai multe rase de Bichon care nu naparlesc, una dintre ele fiind si Frise-ul. Cu un aspect asemanator unui bulgare de zapada, simpaticul Bichon Frise este o alegere ideala pentru persoanele care vor sa scape de problema caderii parului. Cu toate acestea, blanita lor trebuie periata zilnic si, din cand in cand, tunsa la un salon de cosmetica pentru animale.



Sursa foto: aplacetolovedogs.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare