Animale de companie

#caini #boli oculare caini #boli oculare

Afectiuni oculare la caini

Problemele oculare ale cainilor nu sunt deloc de neglijat. Acestia pot suferi de glaucom, infectii ale ochilor sau chiar conjunctivita. Daca depistezi simptomele bolilor oculare in timp util, tratamentul poate facut destul de usor, cu rezultate rapide si eficiente.

Inflamarea pleoapelor

Daca observi mini noduli la nivelul pleoapelor, ar fi bine sa il duci pe catel la un control medical. De cele mai multe ori acesti noduli nu sunt cancerosi, insa ei pot provoca inflamarea pleoapelor.

In acest caz, singurul tratament este indepartarea nodulilor prin intermediul interventiilor chirurgicale.

Glaucomul

La fel ca oamenii, si cainii pot suferi de glaucom. Acesta este cauzat de o crestere a tensiunii intraoculare. Astfel, se poate produce atrofierea nervului optic si ingustarea campului vizual, pana la pierderea definitiva a vederii.

Primele simptome ale glaucomului sunt: durerea, pupilele dilatate, ceata din cornee, cresterea vaselor de sange in portiunea alba a ochiului.

Cataracta

Cataracta este una dintre cele mai comune boli de ochi care afecteaza cainii. Aceasta reprezinta opacitatea cristalinului care poate compromite vederea. Un caine care sufera de cataracta in faza incipienta are un strat transparent la nivelul globului ocular care incepe sa se albeasca pe masura ce trece timpul. Mai mult decat atat, vedera cainelui incepe sa cedeze, lucru care poate fi observat usor: patrupedul se loveste de mobilierul din casa si se sperie cand il atingi, chiar daca stie ca esti in apropierea lui.

Cheratoconjunctivita

Cheratoconjuctivita reprezinta deficienta secretiei lacrimale si apare in special in cazul raselor de caini care au botul scurt si ochii bombati. Printre simptomele cheratoconjuctivitei se numara lacrimarea persistenta si ingrosarea corneei. Din pacate, aceasta boala se trateaza cu antibiotice si antiinflamatoare, dar nu se vindeca niciodata in totalitate.

Conjunctivita

Din pacate si cainii pot suferi de conjunctivita. In cazul patrupezilor, boala se manifesta prin inflamarea partii albe a glaucomului, prin lacrimare si mancarime (cainele se va scarpina foarte des in zona ochilor).

De cele mai multe ori, tratamentul conjunctivitei consta in alifie, antibiotice sau picaturi.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului