Animale de companie

#jogging #caini #plimbare caini #activitati caini #innot #frisbee #cursa obstacole

Activitati si jocuri distractive de vara pentru caini

Vara, cainele tau se bucura de iesirile in aer liber la fel de mult ca tine, iar pe langa plimbarile obisnuite, adora sa se joace si sa fie implicat in activitati cat mai distractive. Iata cateva dintre jocurile si activitatile pe care cainii adora sa le faca in sezonul cald!


Jocuri cu mingea

Fie ca sunt practicate pe iarba, asfalt, fie ca sunt desfasurate in apa, jocurile cu mingea atrag rapid atentia patrupedului tau. Implica-ti cainele in volei pe plaja, incurajandu-l sa sara dupa minge.

Poti transforma patrupedul si in "magarus", aruncand mingea de la unul la altul si incurajand, in acelasi timp, catelul sa o urmareasca si sa o prinda.


Frisbee

Aruncarea frisbee-ului este o alta activitate care atrage rapid atentia cainelui tau. Asa cum l-ai obisnuit sa aduca batul sau jucaria dupa ce o arunci la departare, invata-l sa mearga in cautarea discului rotativ buclucas, dupa ce il arunci. Se va distra copios urmarindu-l si incercand sa il prinda in aer.


Inot

Inotul este una dintre activitatile de vara preferate ale oricarui catel incins de soare. Asadar, daca esti la mare sau langa un lac, incurajeaza-l sa intre in apa si sa inoate. Transforma inotul intr-un joc distractiv, aruncadu-i o minge pe care sa o urmareasca si sa o aduca la mal. In cazul in care catelul nu stie sa inoate, pune-i o vesta de salvare, pentru a evita accidentele neplacute.


Jogging

Chiar daca patrupedul tau este obisnuit cu alergatul de colo pana colo, nu strica sa-si imbunatateasca performantele sportive laolalta cu tine, la o iesire matinala pentru alergare. Catelul se va tine dupa tine, pe tot traseul si, chiar daca va obosi, nu se va lasa batut. Este o metoda de a distra cainele si de a-l scoate din rutina, dar si de a-l mentine in forma.


Cursa cu obstacole

Organizeaza o cursa cu obstacole in aer liber pentru animalul tau de companie. Incearca sa montezi cercuri prin care sa treaca, cutii peste care sa sara si alte mici obstacole pe care sa le depaseasca. Chiar daca nu sunteti la circ si trebuie sa ai putina rabdare pana cand il inveti ce sa faca cu toate aceste obstacole, odata ce se prinde de cum stau lucrurile, distractia va fi in floare.

Sursa foto: woofys.ca

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului