Animale de companie

# greseli crestere animale # crestere animale #animale #animale de companie

9 greseli in cresterea animalului de companie pe care medicii veterinari nu le fac

A avea un animal de companie poate sa insemne ca ai responsabilitati mari pe care uneori poti sa nu sa le indeplinesti. Iata cateva greseli pe care poate le faci in modul in care cresti cainele si pe care medicii veterinari nu le-ar face:

1. Dragostea nu este suficienta

Ai putea crede ca dragostea este suficienta, insa nu este asa. Animalul are nevoie si de ingrijire. Cel mai probabil medicul veterinar are un animal de companie cu blana mai frumoasa, mai lucioasa si care arata mai bine. Desi nu ti-ar spune toate secrete, este bine sa il intrebi ce poti schimba pentru a ingriji mai bine animalul pe care il ai.

 

2. Nu iti dresezi animalul de la inceput

Daca ai un caine si nu il dresezi din prima clipa, el nu va intelege ce anume inseamna autoritatea si nu va avea limite. Cainilor si altor animale le face bine sa aiba un lider si limite bine impuse pentru ca ii face sa se simta in siguranta, ca si cum cineva ii protejeaza, este puternic si are grija de ei.

 

3. Nu incerci sa dresezi si animalele care sunt mai varstnice

Chiar si un caine care pare ca nu mai poate sa fie invatat comportamente corecte, poate fi dresat cu succes. Este bine sa incerci sa ii recompensezi, mai degraba decat sa ii pedepsesti. sadar, daca ai adoptat un caine adult, nu ezita sa-l dresezi chiar tu sau sa apelezi la ajutorul unui specialist.

 

4. Iti hranesti excesiv animalul

Obezitatea este o problema mare in randul animalelor. Atunci cand iti hranesti excesiv animalul, acesta va acumula grasime in exces si nu numai ca va suferi de diverse boli asociate cu obezitate, insa ii scurtezi si speranta de viata.

 

5. Iti lasi animalul sa te muste

Este comuna distractia in ceea ce priveste puii de animal care musca. Toti stapanii sunt incantati si se bucura, se joaca in acest fel. De fapt nu este un comportament care trebuie incurajat deoarece va fi perpetuat si cand animalul creste. In plus, nu il vei mai putea dezvata de acest comportament daca in tinerete avea voie sa te muste.

 

6. Nu iti incalzesti animalul cu haine atunci cand este frig

Desi se considera ca animalele au blana, aceasta, de multe ori nu este suficienta in zilele geroase, mai ales daca animalul este invatat sa stea in casa, la caldura. Daca ai un caine cu blana scurta nu ezita sa-l incalti cu botosei speciali care sa nu permita degerarea labutelor si sa-i cumperi hainute care sa-i tina de cald.

 

7. Nu iti vaccinezi la timp animalul de companie

Este necesar sa nu ratezi nici o intalnire la doctor cu animalul de companie. Vaccinul este necesar pentru o sanatate buna, mai ales daca animalul iese din casa si este expus microbilor.

 

8. Nu ii cureti dintii

Asemeni dintilor oamenilor, si dintii animalelor au nevoie de ingrijiri. Placa bacteriana depusa pe acestia poate duce la aparitia cariilor, dar si a tartrului. De aceea este bine sa ii cureti permanent. In plus, in comert gasesti produse speciale atat pentru caini cat si pentru pisici.

 

9. Nu te gandesti la costurile ce implica cresterea si intretinerea unui animal de companie

Este simplu sa te indragostesti de animalul pe care vrei sa il adopti, dar trebuie sa te gandesti inainte daca poti sa sustii financiar tot ce inseamna cresterea lui.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din animale-de-companie

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului